Кои са жертвите на лондонската атака

OFFNews 24 март 2017 в 10:34 3375 2

Кийт Палмър

Pетима души, сред които и нападателят, бяха убити при атаката в центъра на Лондон на 22 март. Една жена, паднала от моста над Темза - е в болница с тежки наранявания и опасност за живота. Сред ранените са около 40 души от 11 държави. 7 са в критично състояние.

Би Би Си разказва кои са тези хора.

Убитият служител на реда пред сградата на британския парламент се казва Кийт Палмър. 48-годишният мъж почина, намушкан с хладно оръжие в опита си да спре нападателя. Министър-председателят Тереза Мей го нарече абсолютен герой, чийто подвиг никога няма да бъде забравен. Британският парламент го изпрати с минута мълчание точно в 9:33 ч, защото 933 е бил служебният номер върху униформата му.

Кийт е от т.нар. мирни полицейски части, които са по-леко въоръжени. Служил 15 години на лондонската полиция. Към момента на атаката е бил на служба към Отряда за охрана на парламента и дипломатическите представителства. Преди това е работил в антитерористичен отряд в Лондон. Преди да заработи за полицията, е бил в Кралската артилерия.

Баща и съпруг, Палмър оставя 5-годишна дъщеря.

Колегите му го описват като отличен професионалист и човек, за когото няма как да чуеш лоша дума.

Бил е дългогодишен фен на футболния клуб "Чарлтън".

Айша Фрейд - служител в лондонския DLD College

Сред жертвите е и Айша Фрейд - майка на две малки деца, която живеела със семейството си в Лондон и работела в DLD College, в близост до моста на атаката.

Фрейд е работила в администрацията на колежа. Директорът на учебното заведение я описа като високо ценена и обичана от колегите й. Майка й е испанка, а баща й с кипърски произход. 

Третата жертва е Кърт Кочран - американец от щата Юта, който бил в британската столица по време на европейската си ваканция, с която отпразнувал 25-годишнината от брака си със своята съпруга Мелиса.

Съпругата му е със сериозни наранявания и е приета в болница. След броени дни двойката трябвало да лети обратно за САЩ. 

Семейството му благодари на медицинския персонал и властите за грижите, които полагат на Мелиса Кочран и споделя, че дълбоко скърбят за загубата си.

Американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър: "Един велик американец, Кърт Кочран, бе убит в лондонската терористична атака. Изказвам съболезнования на семейството и приятелите му и се моля с тях."

Кърт Кочран                                           Румънската гражданка на име Андреа

                                                                        и приятелят й, на когото гостувала

В четвъртък бе съобщено, че още един мъж е починал от раните си след атаката. Той е на 75 години. Името му не се съобщава.

Сред ранените, които все още се борят за живота си, е и извадената от Темза млада жена. Установено бе, че това е тя е румънка на име Андреа, дошла в Лондон на гости на приятеля си по повод рождения му ден. Не е известно дали е скочила, за да се спаси от прегазване, или е била блъсната от моста.

Ранени са и трима френски ученици, които също били на екскурзия в британската столица. Едното дете е в интензивно отделение с множество фрактури на краката, рана на главата и хематом зад белия дроб, съобщи майка му пред медиите.

Пострадали са и четирима британски студенти от университета Едж Хил, както и трима полицаи, двама от които със сериозни травми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

24.03 2017 в 10:57

Айде мрежата пак блатяса от споделяния и съпричастност. Само че, сега са объркани и не знаят кво знаме да сложат на акаунтите си. Преди с Франция беше лесно. Же сюи... А сега?
Дейба тва показно двуличие! "В сърцето на Европа"... Ох то не са превземки, то не е чудо.
Като гръмнаха евреите на бургаското летище що неикой не проявяваше такава "съпричастност" бе? Що никой не си сложи българския трибагреник за аватар? Овце.