Клинтън притеснена от "епидемията" от фалшиви новини

OFFNews 09 декември 2016 в 12:41 3530 6

Снимка EPA

Хилъри Клинтън призова към действия срещу "епидемията" от фалшиви новини в една от редките си публични прояви след загубата ù на президентските избори в САЩ срещу Доналд Тръмп.

Номинираната за президент от Демократическата партия Клинтън предупреди, че разпространението на неверни новини онлайн може да има сериозни последствия за света, намеквайки за инцидента през уикенда, при който мъж откри огън в пицария, след като прочел невярна информация за пицария, за която се предполага, че третира деца като сексуални роби, че в нейни помещения се държат отвлечени деца и че зад цялата схема стои Клинтън. Никой не пострада при инцидента.

"Не става въпрос за политика или пристрастия. Животът на хора е изложен на риск. Животът на обикновени хора, които просто се опитват да отидат на работа и да я свършат, да допринесат за доброто на общността си", каза Клинтън.

Клинтън коментира въпроса по време на сбогуването със сенато Хари Рейд, който напусна Сената след 30-годишна служба.

Фалшивите новини наскоро притесниха и основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг, който по изборите в САЩ обяви, че социалната мрежа ще работи с повече хора, които ще проверяват достоверността им и че новините ще бъдат по-внимателно наблюдавани и отсявани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

5

Victimized

09.12 2016 в 15:51

Пичове, само да вметна, че това е опорна точка от най-високо ниво, тон за това дадоха Хюсейн Обама и Меркел в Германия, преди около две седмици. Намекнаха, че имало много подвеждащи новини и така хората не можели да преценят истината. Меркел открито намекна, след което приеха закон в Германия, който спокойно може да мине за гестаповски. В Англия също се прие подобен закон, който буквално позволява ровичкане в личните данни, и цензура в големите онлайн платформи. Ние не останахме по назад и приехме закон който криминализира комунизма и символите му. Това не са отделни случай, всички са част от една цялостна кампания, на държавите с евроатлантическа ориентация и техните глобалистично настроени лидери.
Както винаги обаче тези неща остават замаскирани зад едни привидно интелигентни речи, които принципно са открита пропаганда, поднесена ни от фалшиво създадени авторитети. Така масите са спокойни и понасят такива грандиозни удари по свободата си , дори ги приветстват.....

77927

3

El Commandante

09.12 2016 в 12:58

Майката на лъжите се оплаква от медийни лъжи!

Oh the irony....