Иран няма да позволи на Тръмп да отмени ядрената сделка, заяви президентът Рухани

ОFFNews 06 декември 2016 в 12:51 4081 6

Иранският президент Хасан Рухани заяви, че няма да позволи на Доналд Тръмп да отмени постигнатото между Иран и световните сили споразумение за ядрената програма на страната, предава Ройтерс. 

"Тръмп иска да направи много неща, но нито едно от действията му няма да ни засегне", каза президентът в реч в университета в Техеран. 

По време на предизборната кампания в САЩ Доналд Тръмп определи постигнатото през миналото лято споразумение като като най-лошото такова на всички времена. Според Рухани отменянето му, което ще бъде последване от повторното налагане на тежки санкции, няма да се случи.

"Мислите ли, че ще му позволим да разтрогне Съвместния всеобхватен план за действие? Мислите ли, че ние и нацията ни ще му позволи да го направи?", заяви президентът. 

Мнението на Рухани се споделя и от върховния лидер на ислямската република аятолах Али Хаменей, който наскоро предупреди, че страната му ще отговори, ако Щатите приемат законодателство, позволяващо удължаване на санкциите над Техеран с още 10 години. Законът мина в Конгреса, но трябва да бъде одобрен и от Барак Обама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

5

Лопе де Вега

06.12 2016 в 17:18

Малко над 500 думи с персийски произход са преминали в българския език през турския. Това е връзката. Между тях са чекмедже, кибрит, чаршаф, кур и други.

Поздрав!

14355

4

neverland

06.12 2016 в 15:42

Е,имал нещо българобалканско в очите...
За добро или лошо има теории за произхода на прабългарите и според едни от тях се предполага, че са точно с ирански произход...така че ако е вярно сме си доста близки с иранците(по линия на прабългарите). А чисто лингвистично, има известна прилика в двата езика и думи, които са останали в българския език.

14355

2

neverland

06.12 2016 в 13:55

американците са на толкова морски мили от тези, че...и да гърми и да трещи, те са си там някъде, далеч, на скатано :)

29216

1

Лопе де Вега

06.12 2016 в 13:44

Що бре? Как ще му попречите? Ще му спрете нефта? Няма да изнасяте тероризъм? Ай стига, бе. Освен да се молите денонощно на Аллах, друго не ви остава. С Тръмп начело на САЩ ще видите атомна бомба само на картинка. Ами и нефтът нещо пак поевтинява, а? Умната, ей!

Поздрав!