Холивудски знаменитости искат 100 млн. долара от "Гугъл" заради голите им снимки

Offnews 04 октомври 2014 в 11:18 6724 2

Над десет холивудски знаменитости, чиито голи снимки се появиха в интернет, заплашиха да съдят търсачката "Гугъл", обвинявайки я, че не е направила достатъчно, за да спре разпространението на фотографиите, предаде Франс прес.

В писмо до Гугъл, публикувано от "Холивуд рипортър", влиятелният адвокат Марти Сингър предупреди, че възнамерява да заведе дело от името на десетина знаменитости, които са били обект на интернет пиратство, настоявайки за обезщетение за над 100 милиона долара.

"Пишем по повод срамното и осъдително поведение на Гугъл, не само защото не реагира бързо и отговорно, изтегляйки снимките, но и защото улесни продължаването на тези незаконни действия", се казва в писмото. "Гугъл печели милиони долари и извлича печалби от превръщането на жените в жертви."

Писмото предупреждение идва в резултат на разпространението на голи снимки на знаменитости - актриси, модели, атлетки, в интернет миналия месец.

ФБР оповести преди десетина дни, че ще разшири разследването, свързано с това пиратство.

То започна след първото качване в интернет на голи снимки на знаменитости, сред които Дженифър Лорънс, Риана, Кейт Ъптън и Кирстен Дънст. В уебмрежата попаднаха също голи снимки на Ким Кардашиян, Аврил Лавин, Амбър Хърд, Хилари Дъф, Джени Маккарти, Кейт Босуърт, Кара Делевин, Ванеса Хъджънс, Мери-Кейт Олсън.

Снимките са взети от акаунтите на звездите в iCloud.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!