Грандиозен митинг в подкрепа на Ердоган (видео)

Според някои турски медии броят на подкрепящите Ердоган е достигнал 4.5 млн. души

OFFNews 07 август 2016 в 18:12 12617 5

Грандиозен митинг в подкрепа на турския президент Реджеп Тайип Ердоган се провежда в Истанбул под мотото "Демокрация и герои". Това е последната от поредицата прояви срещу опита за преврат на 15 юли. Според турските медии в митинга са се включили няколко милиона души. Според някои турски медии броят на подкрепящите президента е достигнал 4.5 млн. души.

В проявата участва ръководството на страната начело с президента Ердоган и премиера Бинали Йълдъръм, депутати и симпатизанти на консервативно-ислямистката ПСР, както и лидерите на двете опозиционни партии и техни симпатизанти, съобщава БНР. Лидерът на прокюрдската "Партия на демократичните народи" не е сред поканените заради връзките с ПКК, но присъстват много граждани от кюрдски произход.

На огромната 60 метрова сцена са поставени само два постера с ликовете на Ататюрк и на Ердоган, като се очаква президентът на страната и лидерите на двете опозициони партии да произнесат речи.

Наблюдатели отбелязват, че такъв грандиозен митинг с едновременното присъствие на управляващи и опозиция се случва за пръв път в близката история на страната, като посочват, че опитът за преврат, в който загинаха 246 души, е консолидирал обществото, а защитата на родината, единството и демокрацията са новите жалони, които сближават.

Митингът се предава пряко на 7 езика-турски, английски, френски, испански, немски, руски и арабски, като продължава и в този момент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

6

ovgun

08.08 2016 в 03:49

Въпросът е кой въоръжи тази сган да пази Европа? И отговорът отново не е да е някой в Европа...

13924

3

ScrewIslam

07.08 2016 в 22:09

Тия празнуват шериата в Турския халифат.

Да си го ползват със здраве. А здраве ще им трябва, защото само това ще им остане като се срине икономиката в задушаващата прегръдка на исляма.

 
X

Да помогнем на украинските деца!