Готвят протести за клетвата на Тръмп, звезди отказаха да пеят на церемонията

OFFNews 19 януари 2017 в 20:12 9973 13

Десетки организации обявиха, че ще протестират по време на церемонията по встъпване в длъжност на новия американски президент Доналд Тръмп. 

50 демократи от Конгреса заявиха, че ще бойкотират клетвата на Тръмп. Редица звезди пък отказаха да пеят на тържествата. Сред тях са Бионсе, Риана, Брус Спрингстийн, Елтън Джон, Селин Дион и др.

Тържествата по повод встъпването в длъжност на Тръмп ще бъдат и по-кратки от обикновено. Те ще се вместят в три дни, като новият президент ще се появи само на три бала, макар че цените на билетите бяха значително намалени.

За сравнение, при встъпването си в длъжност Бил Клинтън присъства на 14 официални бала, а тържествата по повод встъпването в длъжност на Барак Обама продължиха пет дни. 

Очаква се и организираното от новия президент шествие да е по-кратко от обичайното. Шествията на досегашни американски президенти са с продължителност над 4 часа, докато това на Тръмп ще продължи едва около 90 минути.

От щаба на Тръмп обаче обявиха, че церемонията по встъпване в длъжност на новия президент ще е елегантна, а не помпозна, и ще чества обикновения американец. 

Тържествата ще започнат в 15.30 часа местно време в четвъртък (22.30 часа българско време) и ще продължат до събота. 

Церемонията по полагането на клетвата ще започне в 9.30 часа в петък (16.30 часа българско време), а Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс ще положат клетва в 12 часа (в 19 ч. българско време).

Очаква се на церемонията да присъства доскорошния конкурент на Тръмп за президентския пост Хилъри Клинтън.

За опазване на реда и сигурността по време на церемониите са мобилизирани хиляди полицаи. 

По време на тържествата и след клетвата на Доналд Тръмп се организира и грандиозен протест - Марш на жените. Освен в столицата, протести ще се проведат в повечето щати. Очаква се в акцията да се включат и известни личности, като за това се спрягат имената на Шер и Скарлет Йохансон. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

12

XR4

20.01 2017 в 01:17

Как беше на английски израза "леле какъв си го заврЕхме"?То май ингилизите го измислиха покрай брексита....

11739

11

muhlio

20.01 2017 в 00:18

Коментарите пращят та се пукат....Ха-ха все едно сбирщина от малоумниците на близпиш....сигурно са същите

20699

9

Новак

19.01 2017 в 22:22

Нещо много си приличат действията на ”демократичните” сили оттам океана и циркъджилъците на тукашните набедени демократи. Май демокрацията, толерантността и всички други бла бла ценности са в сила само когато са на власт. Лицемерието им е втора природа.

42249

6

Denis Rizanov

19.01 2017 в 21:23

Според мен Доналд трябваше да заложи на BOSS.
Няма по-елегантни униформи от тези на Третия Хилядолетен Райх. Хуго е бил извънземен виртуоз.


!!! ACHTUNG !!!
Много моля, да не ми се нахвърляте първосигнално. Говорим за ЕЛЕГАНТНОСТ, КРАСОТА, МАНИЕР, ИЗЛЪЧВАНЕ, ВЪЗПРИЯТИЕ, ПРОПОРЦИИ. Не за доктрини, политически анжгажименти и емоционална обремененност.

12038

5

косата

19.01 2017 в 21:19

Правя смело предложение, че тоя смешник ще бъде първия президент на САЩ, отстранен със светкавичен импийчмънт ... Отне му много малко време да превърне една велика сила в посмешище ..