Германските служби не открили руска намеса за изборите

OFFNews 07 февруари 2017 в 10:15 3473 3

През последната година германското контраразузнаване е търсило доказателства за умишлено дезинформиране, подготвяно и извършвано от Москва за изборната кампания във ФРГ, пише изданието Der Spiegel.

Заключението на следователите обаче е изненадващо – няма данни, че Русия се готви да се намеси в изборите за федерален парламент през септември тази година.

От разузнаването припомнят, че от 2014 г. насам Москва има ясно подчертан „курс на конфронтация“ срещу Германия, а руските медии, които поддържат редакции на немски език, са откровено „враждебни“, обобщават експертите по сигурността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

07.02 2017 в 12:00

А има ли европейска медия която да не е враждебно настроена с крайно агресивни изказвания относно Москва? Сега същите медии са яхнали Тръмп и администрацията му. Въобще не си личи преднамереност, и дори не става въпрос за обективност, директно си съчиняват измислици, да го духа журналистическата етика и безпристрастност..... Сами карате хората да не ви вярват...

14847

1

БирникЪ

07.02 2017 в 10:53

То не само германските, но и американските служби нищо не откриха, просто защото трудно се открива черна котка в тъмна стая, особено когато я няма там.
А ако си спомним близкото минало, доста държави поддържаха медии на български език, което бяха определено враждебни към България и българите.