Германски съд позволи шериатската полиция

ОFFNews 10 декември 2015 в 18:42 11916 18

Шериатската полиция се снима. По средата е Свен Лау.

Немски съд реши, че ислямистите, патрулирали по улиците на град Вупертал, носейки светлоотразителни жилетки с надпис "Шериатска полиция", не са нарушили закона и няма да бъдат съдени, предаде Би Би Си.

Деветимата бяха арестувани през септември 2014 г., след като обикаляха улиците на западногерманския град с оранжеви жилетки, казвайки на минувачите да не посещават дискотеки, казина и барове. Според съда те не са нарушили нито наредбите за униформи, нито за публични събирания.

Групичката салафити - крайно консервативни ислямисти - включваше и Свен Лау, проповедник, чийто паспорт беше отнет тази година, след като посети Сирия. Оттам излезе негова снимка как той позира до танк с калашник, увесен на врата. Той е заподозрян, че се опитва да вербува мюсюлмани, които да се включат в боевете в Сирия и Ирак, като преди време е лежал в затвора. По негови думи е посетил Сирия през 2013 г. като част от хуманитарна мисия.

Появата на групичката във Вупертал, намиращ се в рурска област, предизвика остри критики в Германия. В интернет дори се появи видео, показващо действията им. То обаче беше осъдено от Централния мюсюлмански съвет на Германия като "вредно за мюсюлманите".

Мъжете освен това са носили знаци на английски, на което пише "Зона под контрола на шериата". Според "The Local" областта, в която се намира градчето, е смятана за люлка на ислямския фундаментализъм в Германия. Редица немски бойци на ИД са дошли именно оттам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!