Германия легализира медицинската марихуана от 2017 г.

OFFNews 03 май 2016 в 20:44 17183 3

Германия ще легализира в началото на следващата година и вероятно легализирането ще влезе в сила от пролетта на 2017 г. Това обяви германският здравен министър Херман Грьохе.

Целта е тежкоболни пациенти да бъдат лекувани по най-добрия възможен начин, допълни министърът. 

Според проучвания употребата на канабис има позитивен ефект при редица тежки заболявания като рак, глаукома, СПИН, Хепатит C, Паркинсон и други.

Декриминализирането обаче ще важи само за марихуаната за медицински цели. Тя ще се продава в аптеките срещу рецепта.

Планира се в Германия да бъдат създадени специални правителствени плантации за отглеждане на марихуана. Докато това се случи, канабисът ще се внася. 

През 2014 г. федерален съд в Кьолн позволи на тежкоболни пациенти да отглеждат канабис с медицински цели.

Лекарства от канабис се продават от март в Хърватия.

В някои европейски страни като Чехия и Португалия тревата е напълно декриминализирана в определени допустими количества, а в Холандия субстанцията е напълно легална още от миналия век.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12779

3

българин

04.05 2016 в 12:36

Ако не се търси изгода, винаги има елементарни решения. В нашата страна дори не е нужно да се легализира. Големия проблем е, че най-често се задържат млади хора с количества за лично ползване. И ако са със заможни семейства, плащат на адвокат, който да направи "споразумение" и за 1-2хиляди лева отминава случката, а ако не са, оставят точка в свидетелството за съдимост. Т.е. не само, че няма превантивност а и задълбочава ниското ниво на корупцуя.

Колко е трудно закона да различава престъпник, който на гърба на закона и хората прави черни пари от обикновения тинейджър, който пуши козче с приятели?

12145

2

Hans Brandt

04.05 2016 в 10:05

Ами време беше! Не научихте ли от Сухия Режим, че като забраните такава субстанция, просто храните Черния Пазар и престъпността!?
Дали тревата те прави немотивиран и тъп - ако прекаляваш, разбира се! Същото важи и за алкохола! Но винаги ще има хора, които злоупотребяват с това, тах забраната няма да ги спре, просто ще вкара парите им в джобовете на мафията! Вместо да им наложим данък...
 
X

Да помогнем на украинските деца!