Германия и Франция подкрепиха Камерън за затягане на помощите за емигранти

OFFNews 28 ноември 2013 в 16:02 3823 6

Емигранти
Емигранти

 

Германия и Франция се присъединиха към британския премиер Джеймс Камерън, който вчера обяви нови ограничения на социалните помощи за мигрантите от ЕС, и така нагнетиха напрежението преди срещата по източноевропейските въпроси, която започва днес в Литва, съобщи "Файненшъл таймс".

Берлин и Париж споделят опасенията на Камерън, че евентуална вълна от български и румънски емигранти след 1 януари би повдигнала рязко подкрепата за популистки десни партии на вота за Европейски парламент догодина. 

От 1 януари 2014 г. отпада ограничението за работа в Евросъюза и гражданите на България и Румъния ще могат свободно да търсят работа във всяка страна от ЕС.

Новата широка коалиция на германския канцлер Ангела Меркел в сряда се ангажира с мерки срещу "несправедливите претенции за социални обезщетения", за да се намалят стимулите за мигрантите. В същото време Франция иска по-строги проверки на временни трансгранични работници, посочва изданието.

Въпросът за миграцията ще витае над срещата на ЕС във Вилнюс, в която Камерън ще обясни плана си за всеобхватно преразглеждане на миграционната политика. 

 Планът на британския министър-председател за ограничение на миграцията бе критикуван в Източна Европа и доведе до предупреждения от еврокомисаря по заетостта Ласло Андор, че Великобритания рискува да бъде определена като "груба страна", пише още ФТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!