Г-н Обама, помните ли сирийчето Омран? Бихте ли го довели у дома?

OFFNews 22 септември 2016 в 18:20 9234 12

"Скъпи господин президент Обама, помните ли момчето, което беше взето с линейка в Сирия? Ако обичате, бихте ли отишли да го вземете и да го доведете в нашия дом... ще ви очакваме, момчета, със знамена, цветя и балони. Ще му осигурим дом и той ще ще бъде наш брат."

Това е написало 6-годишно момченце до американския президент Барак Обама в писмо, което днес беше публикувано от Белия дом.

Малкият Алекс от Ню Йорк видял снимка с окървавения и зашеметен Омран Дакнееш, която смути мнозина по света.

Обама цитира думите на Алекс пред участниците в 71-ата сесия на Общото събрание на ООН, един от които е и българският президент Росен Плевнелиев, преди Белият дом да публикува пълния текст на писмото. В него Алекс споделя още, че в училище има приятел от Сирия - Омар, с когото иска да запознае малкия Омран.

Пред делегатите Обама описва Алекс като дете, "което не се е научило да бъде цинично, подозрително или страхливо".

"Всички ние трябва да приличаме повече на Алекс", каза още американският президент.

"Представете си как би изглеждал светът, ако бяхме. Представете си страданието, което бихме могли да облекчим и живота на хората, които бихме могли да спасим."

Мнозина приветстваха призива на президента чрез социалните медии, но похвалите им основно бяха за малкия Алекс.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12202

11

SK

23.09 2016 в 14:04

Сега остава и писмото да е истинско - две и половина страници, написани от ШЕСТ годишно дете.

77927

10

El Commandante

23.09 2016 в 00:25

А представете си ако Вашингтон, Пентагона, ЦРУ и останалите УСА помияри престанат да съществуват?
Е тогава па къв кеф ше е, бедна ви е фантазията...

13924

9

ScrewIslam

22.09 2016 в 22:33

До: Траян
Траяне, на никой политик не му дреме за едно дете в Сирия! На политиците не им дреме! Политикът се интересува само от резултатите на следващите избори! Обама подготвя обстановката, за да може Хилари да наводни САЩ със сирийци. Не какви да е, а мюсюлмани, нищо че те изтребиха християните и язидите!!!! А защо мюсюлмани? Защото 20% от даренията за кампанията на HiLIARy са от арабелите, затова, Траяне. А самите арабели не приемат никакви имигранти от войната, защото сред тях има ТЕРОРИСТИ!
Политикът е нехуманно животно. Той не разбира думата „загриженост“. Разбира от избиратели. Демократите в САЩ си внасят избиратели както нашите политици плащат кебапчета в определени квартали. Мюсюлманите са леви избиратели. Ислямът е тоталитарна идеология и левите винаги се сдушват с тях. Сириецът не иска да работи на Запад. Иска да смуче от социалната система. Умилително писмо е искрено, но публикуването му е смрадлива левичарска тактика.

13531

8

Traqn Savov

22.09 2016 в 22:20

Първо САЩ са виновни, защото те въоръжиха бунтовници за да свалят ОФИЦИАЛНАТА власт в Сирия, После международна общност са виновни че не създадоха зона за сигурност в Сирия, и така се пръснаха всички по света..
И европейска общност си е виновна че не си пази границите...
до тук май само 18 цоловите усмивки са виновни!!!!

13924

7

ScrewIslam

22.09 2016 в 22:04

До: Траян, коментар 1
..и получаваме моментално пет-шест кучета в кухнята, три котки в хола, два таралежа в спалнята. И на следваща стъпка са бездомниците – ми те горките имат нужда от баня, топла храна и подслон! Айде дай личен пример: приеми един бездомник и няколко улични котки у вас по предложение на доброто си дете! Лично, пич, не абстрактно!
Лицемер ли си, наивник ли си?! Публикуването на това писмо е долнопробна левичарска пропаганда! Обамушка мрази Америка и иска да я натъпче с имигранти, за да я промени фундаментално. Виж му встъпителната реч от първия мандат! Хилари иска да достави около 200 000 сирийци!
И да не забравя, хайде дай на децата си кредитната и дебитната си карта, кодовете за достъп и ключа за сейфа. Децата са малки светци, мъдри и добри! Твоите деца ще придадат свещен характер на материалните неща! Щото ти си нематериален и добър! Хуманист си ти и даваш път на доброто в света!

13531

6

Traqn Savov

22.09 2016 в 21:59

ScrewIslam щом децата не играят по площадките, а се вълнуват от такива проблеми, значи възрастните тотално са прецакали нещата...

Не да го питаме, въпреки че съм сигурен че ще даде много по смислен отговор от онези двамата с прическите.

Мисълта ми беше, да се замислим, щом децата не се занимават с проблемите за тяхната възраст, а се занимават с нашите проблеми, дали да продължаваме в същата посока...

Стресни се, племе закъсняло!
Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!
След теб потомство иде цяло —
какво ще да му завещайш?

13924

5

ScrewIslam

22.09 2016 в 21:43

ДО: Траян, коментар 1

Траяне, ти в ред ли си?
Значи питаме едно малко дете каква да бъде имиграционната политика? И детето като ни каже, въвеждаме такава политика, щото детето е мъдро, добро и компетентно!
По аналогия, питаме твойто и мойто дете какво да правим с всички улични котки, кучета, ранени птици и таралежи (вчера върнах един таралеж обратно в парка на Военната академия) и получаваме МОМЕНТАЛНО