Френският премиер: Няма да се поддадем на протестите срещу трудовата реформа

OFFNews 29 май 2016 в 17:08 4631 19

Френският министър-председател Манюел Валс заяви, че няма намерение да се присъедини към дългия списък от политици, който са се предавали пред протестиращи.

"Ако се поддадем на уличните протести и на синдиката  „Всеобща конфедерация на труда“, защото сме обсебени в краткосрочен план от президентските избори през 2017 г., бихме загубили всичко", каза Валс в интервю за френския вестник Journal Du Dimanche .

„Всеобща конфедерация на труда“ организира улични протести, стачки в железопътния транспорт на страната и блокади на рафинерии, за да накара правителството да се откаже от трудовите реформи, които биха позволили на работодателите да наемат и уволняват служители по-лесно. 

Броени дни преди началото на Европейското първенство по футбол в страната на 10 юни правителството е притиснато да намери решение на проблема. Протестиращите заплашват да създадат хаос и по време на шампионата. 

Финансовият министър Мишел Сапин също подкрепя позицията на премиера. По думите му, ако правителството изпълни исканията на „Всеобща конфедерация на труда“, това не би било справедливо спрямо други синдикати, които подкрепят законовите промени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12447

16

LDK

30.05 2016 в 17:08

Значи ти самия ги наричаш "ФАЩ", като Ф-то иде от фашизъм, нали така? И в същото време обвиняваш капитализма за упадъка на икономиката им? Хайде бъди последователен.

И не, термините си имат точно определено значение. Това, че ти не ги познаваш не означава, че са разтегливи понятия.

Капитализмът е система, която е основана на личната собственост, личния капитал и личната инициатива. При капитализма единствената работа на държавата е да гарантира свободното навлизане на нови играчи на пазара и да налага спазването на сключените договори.

Държавата няма работа да монополизира парите, да не говорим за безогледно печатане и раздаване на приятели, писане на безумни регулации и т.н.

Съгласни сме, че системата е яко сбъркана. Но имаме различни виждания.

Аз гледам историята - най-добрите периоди на възход по цял свят се случват в условията на свободна конкуренция.

Ти може да кажеш на какво си основаваш мнението.

Като ми прие извинението, защо му наби минус?

12447

14

LDK

30.05 2016 в 13:35

Опа, пак съм аз. Сега забелязах, че всъщност offnews са въвели система, при която всеки има различна тежест като гласува.
Извинявам се на теб за квалификацията.

Но тази система за гласуване е чисто и просто - глупост.

12447

13

LDK

30.05 2016 в 13:31

Докато гласуваш с по 10 гласа, вместо с 1 ще те наричам точно такъв, какъвто си. Да наричаш нещата с истинските им имена не е обида и лош тон.

Капитализъм на практика няма никъде, мой човек. Вземи се образовай и прочети малко какво означава капитализъм. Защото се имаш за някакъв капацитет, обаче основни понятия не познаваш. Това, което властва навсякъде по света е силна намеса на държавата във всички сектори.

В голяма част от държавите системата е по-близо до фашизъм. Ако и това не знаеш какво означава - фашизмът е философия, разработена от Мусолини и за първи път спомената с това име през 1919г. и означава сливане на големите бизнеси с държавното управление.
Това е, което се наблюдава в редица държави и е в пълно противоречие на капитализма.

Я, ако обичаш ми обясни как се справят комунистическите държави в момента. Какво се случва във Венецуела, на пример?

12447

11

LDK

30.05 2016 в 13:08

Аз за факти питам, ти продължаваш да си знаеш твоето - абстрактни разсъждения.

Колкото до платени - в продължение на 12 часа мненията ми имаха +2 -0 гласа. В един момент ти ми отговаряш и 2-3 минути след това се появяват по 10 минуса на моите мнения 10 плюса на твоето.

Зная аз поговорката за крадеца вика дръжте крадеца. В случая фактите сами крещят кой е платен.

Продажник гнусен!