Филипинският президент към Обама: Кучи сине, ще те напсувам

OFFNews 06 септември 2016 в 09:35 17284 4

Президентът на Филипините към Обама: Кучи сине, ще те напсувам

Снимка БНТ

Американският президент Барак Обама отмени своя среща с президента на Филипините Родриго Дутерте, който го нарече "кучи син". Това стана по време на пресконференция преди заминаването на филипинския държавен глава за Лаос, където се провежда годишната среща на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, съобщава БНТ.

На английски език Дутере заяви, че няма да допусне да бъде разпитван без основание за действията си като държавен глава, а на родния си език отправи обидни коментари по адрес на Обама: 

Аз съм президент на независима държава и ние от много време не сме колония. Нямам друг господар освен филипинския народ, абсолютно никой. Трябва да ме уважавате. Не подхвърляйте въпроси и изявления просто така. ...Кучи сине, ще те напсувам на този форум.

В отговор говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединените щати Нед Прайс обяви, че вместо с Дутерте, Барак Обама ще проведе двустранна среща с държавния глава на Южна Корея Пак Гън-хе. По-късно представител на филипинския президент заяви, че държавният глава съжалява за думите си, но не се извинява за тях.

"Президентът Дутерте обясни, че твърденията на пресата, че президентът Обама ще му държи сметка за незаконни убийства в страната му, доведе до силни коментари от негова страна. Господин Дутерте съжалява, че тези коментари предизвикаха противоречия", се казва в съобщението.

"Наказателят", както е известен Дутерте, е известен с изключително строгите си мерки срещу организираната престъпност във Филипините, които дотук по данни на местните сили на реда, са довели до 1500 "смъртни случая при разследване" - термин, който защитници на човешките права твърдят, че прикрива несанкционирани убийства.

Все пак той и Обама ще присъстват на срещата на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

4

Лопе де Вега

06.09 2016 в 20:49

Ама той каза курвенски сине. От благоприличие ли сменихте думата? Щото сигурно знаете американски.

Поздрав!

25665

3

Victimized

06.09 2016 в 18:20

При нас умират предимно ключови свидетели , там умират направо обвиняемите .....

12030

2

Георги Любомиров

06.09 2016 в 13:00

1 500? ... У нас са по-малко!
 
X

Да помогнем на украинските деца!