Евроексперти ще преговарят за безвизов режим с Турция

OFFNews 22 август 2016 в 16:21 5287 5

Експерти от Европейската комисия и от Европейската служба за външнополитическа дейност ще пристигнат в Турция тази седмица, за да преговарят за ускоряване на либерализацията на визовия режим за турски граждани, пътуващи в страни в Шенген. 

Това съобщи еврокомисарят по вътрешните работи, миграцията и гражданството Димитрос Аврамопулос в интервю за "Ди Велт", като допълни, че самият той скоро също ще бъде на посещение в Турция.

Ще направим всичко, за да може споразумението с Анкара да функционира изцяло и по план. Освен това ще предоставим подкрепа за ускоряване на провеждането на необходимите реформи, за да се изпълнят условията за либерализация на визовия режим, допълни Аврамопулос. 

По думите му убедеността в по-нататъшното партньорство с Турция се явява генералната линия на всички контакти със страната.

За отмяна на визовия режим Турция трябва да изпълни 72 условия, които бяха разписани в рамките на споразумението за бежанците, подписано преди месеци. 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши Европейската комисия, че ако не бъде въведен безвизов режим, ще се отметне от споразумението и ще пусне мигрантите към ЕС. 

След неуспешния опит за преврат на 15 юли и последвалите го масови арести и уволнения Брюксел предупреди Ердоган, че неспазването на човешките права може да коства на Турция преговорите за присъединяване към ЕС. Подобни предупреждения бяха отправени и от страна на НАТО, но те все пак си останаха в рамките на коментарите след опита за преврат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

4

ScrewIslam

22.08 2016 в 22:37

Браво! Титани на мисълта! Колоси на здравия разум!!! С Брюксел напред към светлото бъдеще на европейските народи!

Очевидно, дневният ред на Брюксел се прави дългосрочно, с визия, интелигентност и старателна подготовка. И като сте почнали така се питам: А безвизовия режим с Марс кога? Илън Мъск по някое време ще прати космически кораб до Марс. Крайно време е да включите и марсианците в дневния си ред, господа визионери!!!

12214

3

Човек

22.08 2016 в 20:56

Тия нормални ли са??? Да отгатнем колко ще струва турското гражданство под масата за всичката паплач от Азия като сметнем, че до сега дават хиляди евра на трафиканти.Щели били да пуснат емигрантите ако не им дадели безвизов режим!? Ебати абсурда и идиотизма на европейските политици. Нямам думи..
 
X

Да помогнем на украинските деца!