Единият от двамата свалени руски пилоти вероятно е в ръцете на бунтовници

OFFNews 24 ноември 2015 в 13:24 10448 15

Единият от двамата руски пилоти, които катапултираха след свалянето на самолета им на турско-сирийската граница, вероятно е в ръцете на сирийски бунтовници. Това става ясно от видео, разпространено до "Ройтерс", за което се твърди, че е направено непосредствено след свалянето на самолета.

Кадрите, чиято достоверност засега не е потвърдена, показват неподвижно тяло на пилот, който лежи на земята.

"Руски пилот", се чува да казва глас, когато групата наобикаля мъжа. "Бог е велик", казва друг.

Видеото е било изпратено от бунтовническа група, оперираща в северозападната част на Сирия. Сред групите, които оперират там, е Свободната сирийска армия. Няма данни в района да има хора на Ислямска държава.

Официален говорител на бунтовническата група, който е пожелал да остане анонимен, е казал за Ройтерс, че пилотът е мъртъв. Той не е споменал нищо за втория руски пилот, който е бил в самолета.

Информацията за сваления руски самолет Су-24 все още е противоречива.

По-рано днес турските власти съобщиха, че са свалили самолета, който е нарушил турското въздушно пространство. Това се потвърждава и от анализа на засечената от радара траектория на самолета. Данните от радара ясно показват, че самолетът е минал през турското въздушно пространство над района на Яйлядагъ, окръг Хатай.

Кремъл твърди, че самолетът се е намирал над територията на Сирия. "Знаем със сигурност, че самолетът се е намирал във въздушното пространство на Сирия, над територията на Сирия," каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Преди това и руското министерство на отбраната изтъкна, че самолетът е бил над сирийска територия през целия полет.
Противоречиви са информациите и за начина, по който е бил свален изтребителят. Според Анкара това са направили два турски самолета Ф-16, докато Москва твърди, че руският Су-24 е бил подложен на артилерийски обстрел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!