Детето, разказващо в Туитър за Алепо, писа на Тръмп: Спасете децата на Сирия

OFFNews 25 януари 2017 в 11:59 6787 6

Снимка AFP

Бана Алабед

Сирийчето, което стана популярно със съобщенията си в Туитър за ситуацията в обсадено Алепо - Бана Алабед, написа отворено писмо на новия американски президент Доналд Тръмп с молба за помощ. 

Писмото беше разпространено от майката на Бана Фатима, която ѝ помага с писането на съобщенията в Туитър. 

То е написано няколко дни преди Тръмп да встъпи в длъжност и е препратено от майката на детето до Би Би Си. 

Казвам се Бана Алабед и съм 7-годишно сирийско момиче от Алепо. 

Живяла съм в Сирия през целия си живот, преди да се изселя от обсадено Източно Алепо през декември миналата година. Аз съм едно от сирийските деца, които пострадаха от войната в Сирия. 

Но сега виждам мир в моя нов дом в Турция. В Алепо ходех на училище, но то беше разрушено от бомбардировките. Някои от приятелите ми загинаха. 

Много ми е мъчно за тях и ми се иска да бяха с мен, защото сега бихме си играли заедно. Аз не можех да си играя в Алепо, беше градът на смъртта. 

Сега в Турция мога да изляза навън и да се забавлявам. Мога да ходя на училище, макар че още не съм ходила. Затова мирът е важен за всички, в това число и за вас. 

Милиони сирийски деца не са като мен сега и страдат в различни части на Сирия. Те страдат заради възрастните. 

Знам, че ще бъдете президент на Америка, така че моля ви, можете ли да спасите децата и хората в Сирия? Трябва да направите нещо за децата на Сирия, защото те са като вашите деца и заслужават мир като вас. 

Ако ми обещаете, че ще направите нещо, за да помогнете на децата на Сирия, аз вече съм ваш приятел. 

Очаквам с нетърпение да видя какво ще направите за децата на Сирия.

Писмото до Тръмп идва на фона на завършилите вчера преговори за мир в Сирия, които протекоха в столицата на Казахстан Астана и в които участие взеха и представители на САЩ. 

Турция, където се намира семейството на Бана в момента, подкрепя сирийската опозиция, а Русия подкрепя сирийските правителствени сили. 

Позицията на Тръмп по въпроса все още не е напълно ясна, макар че той неведнъж изрази подкрепата си за Русия и президента Владимир Путин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

6

Крушата

25.01 2017 в 15:45

Аз пък като бях на 7 годинки едва бях тръгнал на училище и можех да пиша само името си, мама и яма. И то само на български!
Много бързо се развиват децата в Сирия в наши дни!

13350

5

torbalancho

25.01 2017 в 14:16

7-годишно сирийско момиче от Алепо.
Писмото е написано на перфектен английски, без нито една правописна или пунктуална грешка..


Кажи ми кой е твоя учител по английски!!!!!!!!!!!

77927

3

El Commandante

25.01 2017 в 13:05

"Казвам се Бана Алабед"

Казваш се Абу Бакр ал Багдади, ако си говорим честно...

42249

2

Denis Rizanov

25.01 2017 в 13:05

Аз не можех да си играя в Алепо, беше градът на смъртта.

6 месеца не можеше да си играеш в този ОБСАДЕН от ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ВОЙСКИ град на смъртта, но за сметка на това имаш ток и интернт на воля да стриймваш как "поразяват" цели. Да пишеш САМО на английски и когато се ангажират в профила ти да те изведат от там, на арбаски разбира се, майка ти да те "убие" за 2 дни и после, о чудо, да се съживи отново да туитваш на английски.
Стига с този фейк! Не е първата. Тази технология се изтърка, тя ни е до болка втръснала. Новото е само - социалните мрежи.
Едно време беше по-трудно. Трябваше да намерят някое да срича на английски пред асамблеята на ООН. Че и да е от тази народност... Не им беше лесно на цереушниците.

12038

1

косата

25.01 2017 в 12:11

Позициите на Тръмп рядко са напълно ясни ... трогателна е вярата на момиченцето, но вероятно то ще остане разочаровано ...
 
X

Подкастът на OFFNews