Четирима убити при стрелба в Тел Авив

OFFNews 09 юни 2016 в 09:52 2579 7

Снимка Times of Israel

Четирима са убити, а 6 ранени след като двама палестинци са открили огън в центъра на Тел Авив, предават световни медии.

Около 21:30 ч. местно време двама въоръжени са започнали да стрелят в открит търговски комплекс в близост до сградата на министерството на отбраната.

Стрелците, и двамата от палестинско село в близост до град Хеброн, са задържани. Единият от тях е в болница, където претърпява операция, заявяват от полицията.

От болница "Ихилов" в Тел Авив съобщават, че четирима от ранените са в тежко състояние. 

 "Ще предприемем необходимите стъпки да атакуваме нападателите и да защитим тези, които имат нужда от защита", заяви премиерът Бенямин Нетаняху.

Хамас нарекоха атаката героична и се заканиха да има още такива през свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

Израелската армия заяви, че е отнела всички 83 хиляди разрешителни за  влизане на палестинци в Израел след атаката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

10

ScrewIslam

09.06 2016 в 15:05

Полковник,

11/9/2001 беше кошмарен ден за цивилизования свят и празник за ислямофашизма. Но Видов ден идва. Вярвам го безусловно! Може и да сме живи да присъстваме.

Разбирам защо правителствата на Израел действат по този начин. Конкретно Нетаняху в момента е в много трудна ситуация. На последната му реч пред Конгреса, Обама не отиде дори да му каже здрасти. Не помня къде беше тоя маймуночовек, обаче се ската.

Вярно, Обама няма как да спре финансирането на Израел, но предполагам че Нетаняху изчаква, за да минимизира потенциалните щети от бедствието, наречено Обама. Обама досега ПЕТ ПЪТИ издава плановете за действие на Израел срещу Иран. Вие ако сте на мястото на Нетаняху как ще постъпите? Залогът с Иран е в стотици пъти по-голям. Предполагам, че Нетаняху не иска да размаже гнидите в Хеврон, за да не рискува успеха на по-важния фронт.

29216

7

Лопе де Вега

09.06 2016 в 13:22

Господин Полковник, засягате болезнена за мен и за всеки израелски гражданин тема. За съжаление прекалено дълго е да се изброяват причините за сегашното положение, но в основата на всичко се крие борбата за "мир", така, като беше през 80-те в Европа. Израел е вътрешно разделен на поне четири неравни части. Ненапразно по-долу споменах вътрешните врагове. Това са мнозинството, което иска страната да работи и живее мирно, без да се огъва пред арабското нахалство, левите, искащи мир сега и на каквато и да е цена, израелските араби-мюсюлмани и крайно религиозните, непризнаващи държавата. Добавете външния политкоректен натиск от къде ли не, нуждата от кредити и суровини - достатъчно е, нали? Вие сте осведомен човек и вече знаете, че двете въшки са от околността на Хеврон, така че, Газа може да спи спокойно.
Оставам с уважение: Л.

Поздрав!

13924

5

ScrewIslam

09.06 2016 в 13:00

Полковник,

За съжаление БГ медиите са превзети от левичари като в цял свят. Никога, абсолютно никога не показват как орките в Газа празнуват, че са заклали няколко пенсионери или застреляли майка и баща на три деца в колата им, пред децата.

13924

3

ScrewIslam

09.06 2016 в 11:03

До: Лопе де Вега

Лопе, твоите хора са под 0.2% от световното население, а мюзлитата са около 1.5 милиарда. До 2015 г. имаме 186 нобелови награди на евреи и 4 на мюзлита (изключваме наградите за мир и в двете популации, макар че и там евреите бият по точки).

При това съотношение на IQ ислямоприматите нямат шанс в дългосрочен план.

29216

2

Лопе де Вега

09.06 2016 в 10:31

Чакам хитлеристите да ме изпортят на Йончев за омразна реч. Е нямам добри думи. Едното ми прекрасно чедо два пъти на ден минава оттам!

Поздрав!

29216

1

Лопе де Вега

09.06 2016 в 10:10

Благословена памет на невинните жертви!
Така празнуват "свещеният" си месец циганите на Близкия изток.
В момента в Университетската болница в Тел-Авив спасяват живота на един от изродите.
Също така военен съд съди боеца Елор Азария, защото е доубил една гад.
В това време цял Израел празнува даряването на Тората! Плаче и празнува!

ХАГ ШАВУОТ САМЕАХ!

Напук на външни и вътрешни врагове - Израел е жив и ще живее!

Поздрав!