Чехия прави спецзвено за борба с пропагандата на Кремъл

OFFNews 21 октомври 2016 в 10:51 11813 29

Чешкото МВР ще организира специално звено за борба с руската пропаганда. Това съобщи вътрешният министър на страната Милан Хованец пред Ройтерс.

Контраразузнаването в Прага обяви през септември, че Кремъл води "информационна война" в Чешката република, чрез изграждане на мрежа от пропагандни групи и разпространението на дезинформации, с които се опитва да дестабилизира страната.

В антихибридния отдел ще работят 20 души от министерството, които освен, че ще се борят с путинската пропаганда, ще обучават и държавните служители как да реагират на фалшивите информации.

"Ние искаме да влезем във всеки смартфон," каза Хованец на конференция за стратегически комуникации.

Центърът в Прага е замислен така че да е в състояние да отговори почти в реално време на пропагандата на Кремъл, използвайки Facebook, Twitter и други средства за комуникация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

22

Victimized

21.10 2016 в 16:29

"И кое точно от моите приказки ти се стори пропаганда? Ако е честата употреба на 'комундел', нееднократно съм пояснявал, че не влагам понятието принадлежност към комунистическа, социалистическа или каквато и да било друга левичарска партия, а с тва понятие обозначавам булшит състояние на духа, което потъпква свободата и я замества с принуда за щяло и нещяло. По същия начин наричам и крони капиталиста"

По този начин ти обобщаваш огромна група от хора, като им лепваш етикет, ползвайки комунистическите престъпления като основа за това. Което си е чиста манипулация. Какво означава да си ляв? Какво означава да си социалист ? Комунистите леви ли са , социалисти ли са или политическото им убеждение е просто още един начин за манипулация а хората ?
Ако сложим картите на масата , мога да ти гарантирам , че капитализма е разсипал повече животи от колкото всяка друга политическа система, като в това число слагам и организираните религии които са нищо повече от политика с цел манипулация....