Бареков се обяви против членството на Турция в ЕС

OFFNews 30 ноември 2015 в 15:22 2929 5

Евродепутатът Николай Бареков заяви, че е твърдо против евентуалното влизане на Турция в ЕС.

"Членство на Турция в Европа ще обърне наопаки географския, демографския и религиозен профил на Европа. Нерде Истанбул, нерде Ямбол, нерде Брюксел и Страсбург...", написа Бареков в профила си във Facebook. 

Според него една от основните грешки на правителството ни е, че "става адвокат на Турция в ЕС и да иска нейното приемане за пълноправен член". Той подчертава, че от античността до наши дни "ислямът не е бил част от eвропейската култура".

Ето какво написа Бареков в социалната мрежа: 

"Позицията на българското правителство да предложи на Европейския съвет да паднат визите за някои турски граждани е грешка. Втората грешка е да искаме заедно с Ердоган зона за сигурност в Сирия. Тази зона ще послужи на бойците от Ислямска държава да се спасят от полетите на руските самолети. Тази зона ще улесни още повече нелегалната търговия с петрол между Турция и ислямистите, която е основният им източник на доходи. Така на практика сами ще финансираме терористичните атаки срещу европейските граждани. Третата грешка на нашето правителство е да става адвокат на Турция в ЕС и да иска нейното приемане за пълноправен член.

Членство на Турция в Европа ще обърне наопаки географския, демографския и религиозен профил на Европа. Нерде Истанбул, нерде Ямбол, нерде Брюксел и Страсбург...

От Античността, когато се заражда първата идея за величието на Европа като люлка на човешката цивилизация, до наши дни ислямът не е бил част от eвропейската култура.

Турция понастоящем внася и изнася контролирано джихадисти от Европа. Позицията на България трябва да е против това противоестествено и насилствено поевропейчване на ислямска Турция.

Искаме ли Ердоган да наводни Европейския парламент с десетки турски евродепутати и да формира според собствените си неоосмански виждания единната европейска политика.

Къде е г- н Иван Костов и неговото протеже, които искаха тяхната партия ДСБ да организира референдум на българите за членството на Турция в ЕС. Нали са коалиционни партньори и си сърбат всяка сутрин турското кафе с премиера.

България не трябва да се поддава на натиска на Меркел и трябва да бъде твърдо против пълноправното членство на Турция в ЕС. Турция не може да бъде нищо повече от асоцииран търговски партньор на Европа.

Ако България прояви характер, ще я подкрепят държави като Унгария, Австрия, Румъния и много други, които са сърбали попарата на турците през изминалите векове. Трябва задължително да бъде организиран референдум, на който съм убеден, че Турция ще получи мощно НЕ от нашите народи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews