Българи в Ница: Беше страшна касапница, камионът гази хора 2 км

OFFNews 15 юли 2016 в 05:59 29680 1

Камионът убиец, който се вряза в множеството в центъра на Ница, е газил хората два километра, преди шофьорът му да започне да стреля и да остави десетки жертви и стотици ранени на улицата. 

Това разказа българинът Даниел Василев, който е бил на метри от мястото на трагедията в Деня на Бастилията във Франция. „Точно преди да стане атентата, бяхме на плажната ивица. След фойерверките, тръгнахме да се прибираме и започнаха да се чуват писъци и крясъци. Всички хора в трамвая залегнаха. Имаше изстрели”, разказа мъжът по Нова тв. 

Иво Георгиев, който е бил на една пресечка разстояние, споделя: Видях хората, които бяха сгазени. Беше страшна касапница. 

Съвсем наблизо е бил и Теодор Илиев с приятели. „Бяхме на около петдесетина метра от случващото се. Изведнъж някаква огромна тълпа тръгна да тича срещу нас, чуха се викове, дори изстрели. Първоначално мислехме, че това са пиратки. Тълпата изведнъж ни погълна и започнахме да тичаме. Бяхме с още едно момиче и едно момче. Приятелката ми падна, аз я вдигнах и накрая трябваше да се скрием някъде, защото паниката беше доста голяма” , разказа той. 

Близо до мястото на трагедията е била и българката Нели Капаси. „В първия момент не осъзнахме какво става, докато не чухме изстрели от автоматична стрелба”, разказа тя.

„Зарята започна в 10.00 часа. Не знам колко е продължила. Може би 10-15 минути, може би и повече. Няколко минути след зарята се случи трагедията. Ние бяхме в един ресторант, който е на центъра на Ница, на около стотина метра от там. На улицата имаше много, много хора и първото нещо, което видяхме беше една вълна от тичащи, крещящи хора”, сподели тя. „В първия момент не осъзнахме какво става, докато не чухме изстрели от автоматична стрелба. След като чухме изстрелите настъпи паниката и в нашият ресторант. Нещо страшно беше. Не мога да кажа кой произведе изстрелите. Не знам. В момента, в който започнахме да тичаме, видях покрива на бял камион и се учудих, че той е там, защото улицата беше затворена целия следобед”, добави Нели Капаси. 

„Едва когато се прибрах вкъщи разбрах, че камионът е прегазил много хора. Ние имахме шанса да се скрием в едно мазе, един локал за колелета. Когато излязохме, попитахме полицая какво става, и той каза: „Знам какво става, но е нещо страшно да ви го обяснявам”. Чух, че други полицаи искаха покривки и чаршафи, за да покрият мъртвите тела, което създаде допълнителна паника”, разказа българката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12068

1

Geovarna Dimtrov

15.07 2016 в 10:43

Жалко за хората. МИсля си, че освен всичките причини е и завистта на ислямистите, че Франция си е устроила държавата да се живее свободно и просперитетно, а те са още в религиозни общества назад. Те са все още във времената когато инквизицията е била официална институция в държавите, като сравнение...