Атентаторът от Ансбах се оплакал от полицейско насилие у нас

OFFNews 27 юли 2016 в 08:06 7612 8

Мохамед Далил

27-годишният сириец Мохамед Далил, който се самовзриви в германския град Ансбах в опит за терористична атака, се оплакал от полицейско насилие, когато пребивавал у нас, съобщават германски медии, цитирани от bTV.

В писмо до германските власти Далил описал защо се страхува да бъде върнат в България, но медиите не могат да потвърдят истинността на твърденията.

Мохамед твърди, че през Турция е влязъл в България през юли 2013 година и е продължил към Сърбия, но на границата е заловен. Твърди, че е бил пребит от български полицаи, защото отказал да даде отпечатъци. Два месеца е държан в единична килия. След ареста е преместен в бежански лагер.

Сириецът пише още, че не е получил медицинска помощ, а е имал нужда от такава. При въздушно нападение в родния му град Алепо е ранен и имал метални частици в ръцете и краката. Затова със самолет успява да стигне до Австрия, където е опериран.

След възстановяване му австрийските власти подготвяли връщането му в България, но мъжът успява да избяга и да стигне в Германия, където отново подава молба за статут на бежанец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12129

8

ig

28.07 2016 в 09:19

Малко му е бил боя.. иначе да, полицаите бият бежанците, нормално, когато са такива диваци. Какво търсят майка си тук? Нали на всички вече стана ясно, че не бягат от войната.

15914

6

поп Дръвчо

27.07 2016 в 12:28

Родната милиция от всекиго ще направи терорист. Особено ако няма протокол че го е арестувала.

Това когато не го утрепе от сърдечна недостатъчност де.

29585

3

Izalina

27.07 2016 в 11:36

Много, ама много искам да видя/прочета обективен репортаж, или най-добре журналистическо разследване от нашите бежански лагери.

Не по повод нечие височайше посещение там, а реалното състояние на нещата по ежедневие. Подозирам, че ще станем свидетели на доста любопитни факти.

Изобщо не ме кефи, че името на България е пряко или косвено замесено доволно често в наболелите теми напоследък и то не за добро.

20374

2

Стринка Минка

27.07 2016 в 09:49

Твърди, че е бил пребит от български полицаи, защото отказал да даде отпечатъци. Два месеца е държан в единична килия.

Да бъдат издирени тези герои и почетени със служебни и материални награди