Американските военни кораби не стигнали до Северна Корея

OFFNews 19 април 2017 в 12:08 5256 22

Снимка AFP

Американските военни кораби, които бяха изпратени към Северна Корея в началото на април, не са достигнали до Корейския полуостров, съобщи Би Би Си. 

На 9 април Тихоокеанското командване на САЩ потвърди придвижването на атомния самолетоносач "Карл Винсън" със съпровождащите го кораби към Корейския полуостров заради ядрените опити на Пхенян. 

Миналата седмица президентът Доналд Тръмп потвърди, че военни кораби са изпратени към Северна Корея с цел да се засили американското военно присъствие в региона. 

Корабите обаче не са достигнали до Корейския полуостров. През изминалия уикенд те са преминали през Зонтския пролив към Индийския океан. 

Тихоокеанското командване на САЩ обяви във вторник, че е отменено достигането на корабите до пристанището Пърт, но е осъществено планирано учение съвместно с Австралия след отплаването от Сингапур на 8 април. Според военното командване корабите след това са се отправили към западната част на Тихия океан, както е планирано. 

Не е ясно защо след това корабите не са достигнали Корейския полуостров. Възможно е да е стратегия, целяща да сплаши лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, промяна в плановете или недобра комуникация.

Напрежението между двете страни се засили през последните седмици и повдигна въпроса за възможен превантивен удар по Северна Корея от страна на САЩ. 

Пхенян пък обяви готовност за война в отговор на решението на САЩ да разположат бойни кораби до Корейския полуостров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

30

Victimized

19.04 2017 в 17:10

Пич , иронията си я запази да общуваш с виртуалните си приятелчета и съмишленици.
Очевидно е обаче, че не те интересува конструктивен спор, и точно като тоя дето ти приглася на всеки втори коментар, искате да завъртите темата при всяка възможност към Русия, и да се опитате да наложите мнение, което нито е ваше, нито е аргументирано, нито ще убеди който и да е разумен човек...

25665

29

Victimized

19.04 2017 в 17:05

За сведение, американската ядрена програма ползва флопи дискове и антични компютри. Във военната техника се ползва аналог по възможност, понеже другото са козметични глупости, които могат да бъдат манипулирани и следени от всеки с малко повече познания, еле пък за руските хакери, дето са крепостни селяни ама избират правителства по свое усмотрение.
А телефоните с тъчскрийнчетата и разни фантастично изглеждащи дрънкулки могат единствено да впечатлят повърхностни консуматори като теб....

"America's feared nuclear missile facilities are still controlled by computers from the 1960s and floppy disks

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2614323/Americas-feared-nuclear-missile-facilities-controlled-computers-1960s-fl oppy-disks.html#ixzz4ehirn2pR "

25665

27

Victimized

19.04 2017 в 16:59

Прави впечатление, че четете Уики по предубеждения, интересно ми е какво мислите за статии като тази :

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Cyclone