Американски войници се разположиха в Полша срещу Русия

OFFNews 14 януари 2017 в 17:58 11190 14

Американски войници вече пристигнаха в Полша като част от разгръщането на източния фланг на НАТО, насочен към възпиране на Русия.

"Добре дошли в Полша", заяви премиерът на страната Беата Шидло в град Заган на границата с Германия, цитиран от АФП.

Той прикани войниците да се чувстват като у дома си. 

В операцията ще участват над 3500 войници по инициативата на американския президент Барак Обама. Целта на разполагане на войниците е да засили силата на страните-членки от НАТО срещу поведението на Русия. Най-малко 80 танка и стотина бронетранспортьори вече са пристигнали в Германия и в момента те се транспортират към Източна Европа по жп линиите или по магистралите.

Това е най-голямото американско военно присъствие в Европа през последните десетилетия. Преди време Северноатлантическият пакт съобщи, че ще разположи танкове и военно оборудване по дължината на североизточната си граница.

През тази година НАТО възнамерява да изпрати в Полша, Литва, Латвия и Естония няколко хиляди войници. Решението за това бе взето по време на срещата на върха на Северноатлантическия пакт във Варшава миналата есен.

Разполагането на тези бойни сили дава началото на операцията „Atlantic Resolve“, която предвижда постоянно присъствие на американска военна бригада в Европа. Те първо ще бъдат изпратени и настанени в Полша, а след това в още седем държави от Естония до България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

17

El Commandante

15.01 2017 в 09:03

Пък и честно казано,като ги знам полякините колко са дашни, тея пичаги ше си отживеят братче, ше има да разказват на внуците си каква борба за демокрация е падала под чаршафа,заеби...

77927

16

El Commandante

15.01 2017 в 08:46

Само така, тея момчета и те требва свят да видят, нема само у хамбара на чича си Джон у Айоуа да седат.
Па и убава техника са им дали-от тея жълтите танкове дирекшън от Ирак, идеално маскирани за полската пустиня и изобщо,ама изобщо не горят зрелищно като ги шибне Корнетя...

17898

12

кикимора

15.01 2017 в 00:51

Пет дена имат докато Тръмп ги прибере.
 
X

Да помогнем на украинските деца!