Американски институт свали статия, клеветяща Кристалина Георгиева

OFFNews 27 октомври 2016 в 11:45 5274 1

Американският Изследователския институт за външни политики свали от интернет страницата си статия, оклеветяваща вицепрезидента на ЕК Кристалина Георгиева.

Тя беше написана от швейцарския журналист Ив Кугелман, който твърдеше, че Кристалина Георгиева е човек на "Мултигруп" и че е доносничела на Държавна сигурност по време на комунизма в България.

За свалянето на статията съобщи самата Георгиева в профила си във фейсбук:

След като Изследователският институт за външни политики в САЩ публикува оклеветяващ материал на сайта си, а някои български медии повториха съдържаните в него лъжи и клевети срещу мен и моето семейство, предупредих, че повече няма да мълча и ще потърся правна защита. Веднага след като моите адвокати се свързаха с Изследователския институт за външни политики, статията беше премахната от сайта им, а днес там беше публикувано и следното съобщение:

На 17 октомври 2016 г. публикувахме статия на Ив Кугелман, озаглавена "ООН се размина с голям скандал". Тази статия съдържаше твърдения за българския еврокомисар Кристалина Георгиева. След като прегледахме материала отново и направихме допълнителни проучвания, се отричаме от написаното в него и го премахваме от нашия сайт. Текстът беше свален на 25 октомври 2016 г.

Очаквам всички, които препечатаха материала в опит да ме атакуват, също да се дистанцират от тази обидна статия и да информират читателите си за това свое решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови