100 жени се съблякоха голи срещу избора на Доналд Тръмп за президент

ОFFNews 18 юли 2016 в 18:30 10121 7

Снимка Тимоти Клари /AFP

Голи протестиращи.

100 жени се съблякоха голи и позираха с огледала вчера в Кливланд, Охайо, ден преди започването на Конгреса на Републиканската партия.

Идеята е на фотографа Спенсър Туник и цели да обедини политиката и изкуството и да покаже, че Доналд Тръмп не е подходящ кандидат за Белия дом.

На сайта на Туник пише, че целта на огледалата е „да осветят сградата, в която се провежда конгресът“. Снимките се проведоха на частен имот, който гледа към тази сграда. Той започва днес и на него Доналд Тръмп ще бъде официално обявен като кандидата за президент на Републиканската партия. Очакват се протести срещу кандидатурата му през цялата седмица.

Въпреки че голотата на обществено място е незаконна в Кливланд, полицията не е могла да се намеси, тъй като собственикът на имота е дал съгласието си.

19-годишната Моника Джорджио, която следва за медицинска сестра, и е дошла на протеста направо от нощната си смяна, каза, че се съблича „заради негативните му коментари за жените“ и мисли, че е „страхотен начин да направи контраст“.

„За мен това не е толкова за Тръмп, колкото за да се създаде позитивна енергия около Конгреса на партията“, заяви 23-годишната студентка Сабрина Паскевиц, която е и модел.

„Казах на съпруга си тази сутрин, че се надявам да не ме убият протестиращи“, заяви 42-годишната Дарлийн Инглиш. „Определено се притеснявах, но мисля, че посланието е много важно, особено за моите деца“. Тя има една дъщеря и двама сина и смята, че „е важно за тях да разберат, че има моменти, когато трябва да отстоиш позицията си. Аз мисля, че (Републиканската партия) е против жените и исках да отстоя позицията си, че това е неприемливо за 2016 година“.

„Той е загубеняк“, пък заяви Туник след фотосесията и обяви, че ще покаже снимките малко преди изборите през ноември.

Инсталацията е озаглавена „Всичко, което казва тя - значи всичко“ и включва жени с всякакви форми, цвят на кожата и размери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

8

Лопе де Вега

29.07 2016 в 13:09

Аз съм за русичката! Без да се обиждат другите.

Поздрав!

12236

7

Димитър

18.07 2016 в 20:17

Яс,тука,таковата,голи нали,жени,не видях,да ги таковам...