Застреляха футболна звезда в Салвадор

OFFNews 28 декември 2015 в 12:36 3566 0

Алфредо Пачеко с националната фланелка на Салвадор. Снимка: diez.hn

33-годишният Алфредо Пачеко, рекордьор по мачове за националния отбор на Салвадор - 85 срещи, беше застрелян тази нощ в родината си, съобщиха местните власти, цитирани от британския The Guardian.

Пачеко е разговарял с приятели в бензоностанция, когато непознат е открил огън по тях. Двама други души са пострадали след атаката и са настанени в болницата в град Санта Ана, западно от столицата Сан Салвадор.

Полицията съобщи, че нападението се е случило около 3:30 часа. 

Алфредо Пачеко беше защитник, звезда в родината си. Освен в няколко местни отбора той игра и в американския тим от MLS Ню Йорк Ред Булс. Отбор, чиято фланелка са обличали играчи като Тим Кейхил и Тиери Анри.

Салвадорецът обаче беше изхвърлен от футбола и спорта през 2013 година, когато федерацията на страната го уличи в уговаряне на мачове. Няма данни убийството му да е свързано с този период от миналото му. 

Убийствата в Салвадор се увеличиха масово през изминалата година и достигнаха до 55% процента в сравнение с 2014. Само през тази година 6 068 души са били убити, според данните на местната полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !