В УЕФА очаквали подвига на Исландия

Резултатите им от квалификациите показват, че в представянето им няма сензация

OFFNEWS 28 юни 2016 в 18:50 3647 0

Успехите на Исландия на Евро 2016 са били предвидими на базата на предишните им резултати, заяви генералният секретар на организацията Теодор Теодоридис.

Той изтъква добрата работа на местната федерация, новата футболна инфраструктура на острова и не на последно място - резултатите от квалификациите, в които Исландия завършва пред Турция и Холандия в група А. Единствено Чехия изпреварва викингите, но за сметка на това отпадна още в групите на европейското.


"Разбира се, никой не можеше да предвиди, че ще победят Англия, но като цяло са доста конкурентни в последните години", добавя Теодоридис.

В 1/4-финалите Исландия ще се изправи срещу домакина Франция, като отново ще бъде в ролята на тотален аутсайдер. Във Франция подхождат с респект към съперника, който обърка доста сметки досега.

От своя страна французите далеч не се представят убедително досега в турнира и не оправдават очакванията. Припомнят се и двете победи над Холандия в квалификациите - 2:0 в Рейкявик и 1:0 в Амстердам. Всичко това предвещава труден мач за момчетата на Дидие Дешан на 3 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови