Шампион по борба отказа заплата заради лечение на дете

OFFNews 15 февруари 2017 в 14:59 4261 0

Невероятно сърце показа световният шампион по борба за 2013 г. Иво Ангелов.  Спортист номер 1 за същата година  дари едномесечната си заплата, която получава от Министерството на спорта, за лечението на 11-годишния Жорко.

Новината съобщиха от пернишкия клуб по борба „Миньор“ пред сайта "За Перник". Освен това отборът се отказва от дарение, което наскоро получи от българския футболен тим в САЩ: Миньор–Чикаго.

Емигрантите пратиха пари, с които трябваше да бъдат закупени 50 нови трика за борците. Вместо това обаче, дарението също ще бъде преведено по сметката на малкия Жорко.

Целият град застана зад каузата. Един мъж реши да продаде колата си, за да помогне на момчето. Козметични салони, зумба студия, дюнерджийници, автосалони - всички „прегърнаха” идеята детето да бъде спасено.

До момента са събрани 107 000 лева и така лечението е започнало. Направени са две лъчетерапии, а следващата седмица те ще продължат. Турската клиника дава едва 10% шанс за живот, но за близките на Жорко това е достатъчно, за да се борят срещу тежката диагноза.

Едно обикновено главоболие се е оказало вестоносец на най-страшната диагноза - тумор. Не един, а цели три.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!