Роберто Баутиста Агут е шампионът от АТП турнира в София

OFFNews 07 февруари 2016 в 21:12 3712 0

Носителят на трофея от Sofia Open Роберто Баутиста Агут и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Снимка: SofiaOpen.bg

Испанецът Роберто Баутиста Агут спечели турнира по тенис в София от сериите АТП 250 след победа над Виктор Троицки (Сърбия) с 6:3, 6:4 за 82 минути игра в зала "Арена Армеец".

По този начин първият в схемата на надпреварата заработи голяма част от наградния фонд 463 520 евро.

27-годишният испанец, 18-и в ранглистата на АТП, не допусна пробив в цялата среща и достигна да четвърти трофей в кариерата си и втори от началото на сезона след триумфа си в Оклънд през миналия месец. 

Двубоят започна равностойно, но след 3:3 Баутиста Агут взе шест от следващите седем гейма, за да спечели първия сет и да поведе с 3:1 във втория.

До края на финала той не даде почти никакви шансове на противника и се поздрави с победата.

За първи път тенис турнир от сериите на АТП се провежда в България и по-конкретно в София. Родните спортни фенове ще могат да се насладят отново на надпреварата и през следващите две години, след като беше подписан договор за три години.

Тази година първата българска ракета Григор Димитров не взе участие в Sofia Open, но това не изключва бъдещото му участие през 2017-а или 2018-а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови