Пулев за Чисора: Уверен съм, че ще го победя, има лоша техника

OFFNews 05 февруари 2016 в 16:06 5987 1

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев се определи като "по-силен" от британеца Дерек Чисора, срещу когото по всяка вероятност ще излезе в двубой за Европейската титла през тази година.

Кобрата даде интервю за английския сайт BoxingNewsOnline:

"Той има лоша техника и няма най-бързите ръце. Въпреки това, знае как да оказва натиск върху противника си, като използва силата си. Неговият проблем ще бъде, че аз съм по-силен от него! Моят джеб* ще бъде ключът към победата и аз съм уверен, че ще я постигна."

"Все още нямам потвърждение, че тази среща ще се състои. Тук не става въпрос за Дерек Чисора, а за това, че искам да спечеля европейската титла отново. Това ще бъде един добър тест преди да получа нов шанс да се бия за световната титла. Ако от "Зауерланд" организират тази среща, аз ще бъда щастлив да победя Чисора", каза още Пулев по повод мача му за Европейската титла. Трофей, който той вече е печелил през 2012 г.

През ноември 2014 Кубрат Пулев бе нокаутиран от украинеца Владимир Кличко в двубой за световната титла, след което родният профи боксьор постигна две победи.


"Не може да победиш световния шампион без подходяща защита", каза Пулев.

"Поражението от Кличко ме научи, че трябва да остана фокусиран и внимателен, да не бъда прекалено самоуверен, само защото унищожавам всички в спаринг. Първият двубой беше труден, защото бе след дълго отсъствие, а и бях с нов треньор. Но вие вече виждате, че под ръководството на Ули Вегнер, аз вече се движа в правилната посока. Имам само една цел: да стане световен шампион в тежка категория", категоричен беше Кобрата.

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови