Полша на 1/4-финал след драма с дузпи срещу Швейцария

Шедьовър на Шакири в стил "Златан" не стигна на "часовникарите"

OFFNEWS 25 юни 2016 в 18:44 3798 0

Полша е първият 1/4-финалист на Евро 2016, след като отстрани в първия осминафинал състава на Швейцария след 1:1 в редовното време и продълженията и 5:4 при дузпите.

Швейцария беше по-добрият отбор на терена през по-голяма част от игровото време, а голът Джердан Шакири за 1:1 в 82-ата минута може да претендира за най-красив на шампионата. При дузпите единствената грешка допусна Гранит Джака, която се оказа фатална за амбициите на Швейцария да продължи напред.

В 1/4-финалите Полша ще срещне победителя в мача между Португалия и Хърватия, а двубоят е насрочен за 30 юни в Марсилия.

Двата отбора се "захапаха" от първата минута, като по-активни бяха поляците. Колективна грешка в защитата на швейцарците едва не доведе до откриване на резултата. Особено активен в тези минути беше Роберт Левандовски, който тормозеше непрекъснато отбраната на съперника. Постепенно Швейцария изравни играта и също започна да застрашава вратата на Фабиански.

Така се стигна до 39-ата минута, когато Гросицки проби отляво и намери Блашчиковски, който успя да насочи топката във вратата между краката на Зомер. Поляците удържаха аванса си до почивката, а след нея играта се пренесе почти изцяло в половината им. В 78-ата минута швейцарците се разминаха с изравнителен гол, след като удар на Сеферович срещна напречната греда. Кулминацията във втората част настъпи в 82-ата минута, когато със странична ножица в стил "Златан Ибрахимович" Джердан Шакири опъна мрежата зад Фабиански и прати мача в продължения. В тях не видяхме нови голове и така победителят беше определен след изпълнения на дузпи.

Швейцария - Полша 1:1 (4:5 при дузпите)
0:1 - Блашчиковски 39
1:1 - Шакири 82

При дузпите
2:1 - Лихтщайнер
2:2 - Левандовски
2:2 - Джака пропуска
2:3 - Милик
3:3 - Шакири
3:4 - Глик
4:4 - Шер
4:5 - Блашчиковски
5:5 - Родригес
5:6 - Криховяк бележи и праща Полша на 1/4-финал

ШВЕЙЦАРИЯ: Зомер, Лихтщайнер, Шер, Джуру, Р. Родригес, Бехрами (77-Фернандес), Джака, Джемайли (58-Емболо), Шакири, Мехмеди (70-Дердийок), Сеферович.

ПОЛША: Фабиански, Пишчек, Глик, Паздан, Йеджейчик, Криховяк, Мачински, Блашчиковски, Гросицки, Милик, Левандовски.
Жълти картони: Шер, Йеджейчик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !