Папа Франциск събра Марадона и Роналдиньо

OFFNEWS 13 октомври 2016 в 13:42 5813 0

Куп футболни знаменитости от близкото минало се включиха за радост на феновете в благотворителния Мач на мира под егидата на папа Франциск на "Стадио Олимпико" в Рим.

Те бяха разделени в два отбора - "Син", воден от носителя на "Златната топка" Роналдиньо, и "Бял", предвождан от славния аржентинец Диего Марадона. Победата с 4:3 грабнаха "сините", като головете бяха дело на Фредерик Кануте, Боян Къркич, Ернан Креспо и Фернандо Кавенаги.

За другия отбор, в който игра Марадона, попаденията реализираха Антонио ди Натале, Франческо Тоти и Николас Бурдисо. Марадона се отчете с асистенция за гола на капитана на Рома.

"Това, което има значение е включено в името на мача. Играе се за мир, за мир по целия свят. Не всеки ден се виждат на един терен Тоти, Марадона и Роналдиньо", каза папа Франциск преди първия съдийски сигнал.

Папата е запален футболен фен и стиска палци на аржентинския Сан Лоренсо. Част от събраните пари бяха дарени за пострадалите семейства от земетресението в Италия в края на август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови