Мъри надви Григор Димитров и взе титлата в Пекин

Александра Маркарян 09 октомври 2016 в 16:44 23350 3

Анди Мъри надви Григор Димитров и взе титлата в Пекин.

След час и 57 минути игра мачът приключи с резултат 6:4, 7:6(2) за шотландеца.

Днешният мач между бившия №8 българин и настоящия №2 в света беше 11-ият помежду им. 8 от победите са за Мъри.

Григор Димитров стигна до днешния си трети финал за годината, след като за първи път победи бившия №1 в света Рафаел Надал в 1/4-финалния мач на турнира от категорията ATP 500 и получи служебна победа заради отказ на съперника му в полуфинала - Милош Раонич.

Първи сет

Мачът започна в 14:43 ч. българско време с ранен пробив за Мъри. След грешки на Димитров и 0:40 Мъри спечели подаването на съперника си. Българинът взе само точка от втория гейм - 0:2. Великолепната игра и на двамата тенисисти доведе третия гейм до 40:40, в който българинът надделя - 1:2. Последва размяна на сервис геймове до 2:4 за Мъри. Седмият гейм се оказа най-дългият и трудният от началото на мача. След 40:40 българинът показа брилянтна игра, но и допусна грешки в ключови моменти. След няколко пропуска той все пак успя да затвори гейма - 3:4. Григор така и не успя да пробие подаването на съперника си в първия сет и той приключи с резултат 6:4 за Мъри.

Втори сет

Вторият сет започна добре за сервиращия и вече много по-уверен Димитров. Той взе лесно подаването си, като съперникът му спечели само една точка - 1:0. Виртуозна игра демонстрираха и двамата играчи във втория гейм, който отиде в сметката на Анди - 1:1. Грешка на Димитров и топка в аут отвори възможност за пробив за Мъри, но този път в ключовите моменти българинът издържа на напрежението и спечели гейма с прецизна и красива игра - 2:1. Българинът имаше шанс да пробие в следващия гейм, но солидната защита на Мъри не позволи това - 2:2. Петият гейм стигна до 40:40 и грешки на българина, който показа и раздразнението си, извадиха топката в аут и осигуриха пробив за Мъри - 2:3. Играта допълнително се напрегна и от грешни съдийски отсъждания. Великолепно спечелена топка от българина беше отсъдена аут, той оспори и системата показа, че е прав. Съдията обаче поиска преиграване, което пак беше спечелено от българина. При продължително разиграване след това българинът го прекъсна и даде знак, че Мъри е изкарал топката в аут. Грешната му преценка му струва точката, а секунди по-късно - и гейма: 2:4. Димитров не допусна нов пробив в следващия си бърз сервис гейм - 3:4. Мъри също бързо взе подаването си за 3:5. В следващия гейм, спечелен от Димитров, той възнагради публиката с ефектно и красиво спечелени точки - 4:5.

43 удара продължи първото разиграване от следващия гейм. Спечели го Димитров, след като Мъри изкара топката в аут. Втората точка от гейма също беше за Димитров, след като удар на шотландеца прати топката в мрежата. Поредна грешка на първата ракета на Великобритания доведе резултата до 40:0 за Димитров. Нова грешка на Мъри и геймовете във втория сет са изравнени - 5:5. Изумителният спад в играта на Мъри и непоколебима игра на Димитров не дадоха и точка на шотландеца и следващият гейм бе взет на нула от Димитров - 6:5. 

Мъри успя да се върне бързо в мача и вкара сета в тайбрек, който и спечели - Григор Димитров взе само две от точките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови