Кралев: Туристи на Олимпиадата не ни трябват

OFFNews 28 ноември 2015 в 13:15 3622 8

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев

"Туристи на Олимпиадата не ни трябват", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Дарик.

По думите му българският спорт вървял надолу в последните години.

"Затова ще има промяна във финансирането. Следващата година ще финансираме не повече от 47 федерации от над 100", добави той.

"За Олимпиадата имаме спортове с големи шансове като бокса и борбата. Но те са изключително съдийски спортове - без лоби много трудно стават нещата", каза още спортният министър.

Красен Кралев обяви, че слага край на опитите да съдейства на българските щанги в случая с положителните допинг проби на националите и като цяло на федерацията по вдигане на тежести, тъй като се чувства предаден от ръководството.

Той коментира, че доверието към централата е тотално изчерпано. Повод за изказването му е представянето на петимата български състезатели на световното първенство в Хюстън и фактът, че двама от тях не участваха заради контузии

"Преди първенството ми се обади един журналист и ми каза, че от петимата ни щангисти, двама ще се контузят, а един ще се разболее и точно така се случи. Гледат ме в очите и ме лъжат. Когато ги попитах дали са добре подготвени, те ми казаха, че са и има смисъл от участие на световното", заяви Кралев.

"Цяла година се занимаваме и се опитваме да им помогнем в този казус, но стига толкова. Това е спортът който 40 години е свързван само със скандали. На всяко първенство и на всяка олимпиада ние отиваме с допинг. Държавата повече няма да им дава пари и по никакъв начин няма да се опита да им помага за глобата от световната федерация", каза още министърът.

"Идеята на това участие в Хюстън беше ако могат да покажат, че имат талантливи играчи да осъществят трансфери, с които да платят сумата, която дължат. А накрая се оказа една платена от държавата екскурзия", добави Кралев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови