Кой ще спечели Евро 2016?

Седем отбора са сочени за фаворит, но не е изключена и изненада

Димитър Андреев 09 юни 2016 в 20:38 8259 6

Остават 24 часа до първия съдийски сигнал на Евро 2016. Кой ще спечели шампионата на Стария континент? Седем отбора са сочени за фаворити, като сред тях е и победителят в последните две издания на турнира Испания. "Ла фурия роха" този път не е слагана в сметките, а като мотив се изтъква, че тимът на Висенте дел Боске не е успял да осъществи смяна на поколенията и на практика трудно ще изненада съперниците си. Да видим кои са заподозрените да вдигнат купата на 10 юли.

Франция
"Петлите" се готвят за домакински триумф, като на тяхна страна е историята. Франция печели Евро 1984 и Мондиал 1998, на които е домакин и няма да е изненада, ако и сега излезе победител. Дидие Дешан разполага с качествен състав. Въпросът е дали Пол Погба, Антоан Гризман и компания ще издържат на големите очаквания. Проблем е и защитата на "петлите", докато в атака нещата изглеждат добре.

Англия
Островитяните осъществиха подмладяване на съставаи разполагат с чудовищна офанзивна мощ с нападатели от класата на Уейн Рууни, Джейми Варди, Хари Кейн, Маркъс Рашфорд. До полуфиналите тимът на Рой Ходжсън има сравнително лека програма. В проблем може да се превърне младостта на тима. Англичаните нямат голям трофей от световното през 1966 г. Те винаги стартират като фаворит, но в повечето случаи разочароват. Любопитен момент тази година е, че Пеле, който е известен с неточните си прогнози, определи именно Англия за главен фаворит за трофея.

Германия
Световният шампион от 2014 г. излиза на терените във Франция с идеята да повтори постижението на "петлите", които след триумфа през 1998 г. взеха и титлата на Евро 2000. Треньорът Йоаким Льов разчита на ядрото от 2014, като е добавил няколко нови лицакато Йонас Хектор и Лерой Сане. Германия показа известни колебания в квалификациите, които показаха, че съвсем не са непобедими. Контузията на защитника Рюдигер още преди старта със сигурност се е отразила на морала на групата.

Испания
"Ла фурия роха" отпадна изненадващо ощев първия кръг на световното и със сигурност гледа на Евро 2016 като на чудесна възможност да се реваншира пред феновете. Триумфът на испанския клубен футбол обаче може да изиграе лоша шега. Доста от възпитаниците на треньора Висенте дел Боске бяха ангажирани с участието си във финала на Шампионската лига Реал - Атлетико, а физическата свежест е важна в турнирните битки. Загубата от Грузия с 0:1 в последната контрола беше сигнална лампа, че не всичко е наред. Добрата новина е, че новото нападение в лицето на Нолито и Мората действа с добра ефективност.

Белгия
Воденият от Марк Вилмотс тим е очакван с огромен интерес. Отборът заема второ място в ранглистата на ФИФА, разполага с прекрасни изпълнители като Еден Азари Кевин де Бруйне. Може да се каже смело, че това е новото златно поколение на Белгия. Лошите вести са свързани с отбраната, където редица ключови фигури отпаднаха поради травми. Другата лоша новина е, че Белгия попадна в т.нар. "група на смъртта", където първо трябва да се справи с отбори като Италия и Швеция, ако иска да направи нещо запомнящо се.

Португалия
Името на Кристиано Роналдо е достатъчно да стресне и най-коравия съперник. В последния си мач преди европейското португалците отправиха послание към съперниците, разгромявайки със 7:0 Естония. Групата на водения от Фернандо Сантош тим е повече от добра - Австрия, Унгария и Исландия. Португалците стигат до топ 4 в последните четири издания на европейските първенства и не смятат да прекъсват тази традиция. Лошата новина е, че отбраната невинаги е на ниво, а мнозинството от екипа на Португалия изглежда доста респектирано от присъствието на Роналдо. Тежи и провалът на световното, а дали са взети съответните поуки ще проличи съвсем скоро.

Италия
"Скуадра адзура" не е отбор за подценяване. През 2012 г. малцина ги поставяха в сметките, а играха финал. Отборът разполага със сработена защита с марка "Ювентус", което е синоним на качество. В квалификациите възпитаниците на Антонио Конте бяха ефективни, без да блестят особено. Италианците също искат да се реваншират за отпадането в първи кръг на световното.

Изненадата
Фаворитите са си фаворити, но понякога стават и изненади. Най-пресният пример е Гърция от 2004 г. В ролята на такива във Франция могат да претендират отборите на Хърватия с Модрич и Ракитич в средата на терена, Полша с великолепен нападател като Левандовски или дори Австрия с Давид Алаба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12019

6

the cowboy

10.06 2016 в 00:21

Аз съм за Англия, че ако отпаднат преди 23-ти евроскептицизма ще нарасне още повече. ;)

63994

5

Red or Dead

09.06 2016 в 22:27

El, ами след излагацията на хокея, може Господ да направи реверанс, иначе ако треба да сме сериозни, шанса на Русия е точно такъв, колкото и на Англия;)
Реалния фаворит е Германия, ако не вярваш питай Линекер - Футбола.......и в крайна сметка печели Германия;)

Лично аз чакам началото на Висшата лига, тръпката ми е там, това ще е само за загрявка.

77927

4

El Commandante

09.06 2016 в 22:18

Ред,тва не е хокей бе брат ми,хаха...

63994

3

Red or Dead

09.06 2016 в 21:56



РОССИЯ;)


77927

1

El Commandante

09.06 2016 в 20:56

АЙДЕ АНГЛИЧАНЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!
 
X

Подкастът на OFFNews