Кои отбори достигнаха 1/2 финалите за Купата на България

Деян Спасов 11 декември 2015 в 14:42 3144 0

Четири отбора се класираха за предпоследната фаза в турнира за Купата на България и очакват жребия да определи следващия им съперник.

Литекс

Литекс отстрани Левски в дербито на четвъртфиналите за Купата на България с 3-0 след продължения на двубоя на градския стадион в Ловеч във вторник.

Редовното време завърши при нулево равенство, а централният защитник Елтон дос Рейс от домакините получи червен картон в 64-ата минута. Преди това съвсем редовен гол на Владимир Гаджев от "сините" бе отменен, заради неправилно отсъждане на страничния съдия Стайков и главния рефер Тасков.

В продълженията Левски, играещ с човек повече, се втурна в масирани атаки, докато Литекс очакваше своя шанс на контраатаки. Опитният старши треньор на "оранжевите" Люпко Петрович пусна в игра като резерва младока Кирил Десподов, който притежава страхотна скорост. Крилото заедно с най-добрия в редиците на тима - нападателя Данило Асприля се очакваше да използват празните пространства в защитата на Левски. Решението на Петрович се оправда и домакините отбелязаха цели три безответни гола - един на Арсенио (101') и два на Десподов (109', 112'), с които спечелиха мача и продължиха в следващата фаза на турнира.

Монтана

Отборът на Монтана достигна дрраматично 1/2 финалите след изпълнение на дузпи в мача в сряда срещу голямата изненада в турнира Локомотив (Горна Оряховица). В предишния кръг Локомотив отстрани състава на Лудогорец с 1-0, но в 1/4-финалната фаза Монтана на старши треньора Емил Велев спря устрема на отбора от "Б" група.

В редовното време 1/4 финалът завърши 1-1, като головете бяха дело на Тихомир Кънев в 34-ата и Владимир Мичев в 68-ата минута. При наказателните удари Монтана спечели с 3-4.

Това е втори пореден успех след изпълнение на дузпи за възпитаниците на Велев, които преодоляха в 1/8-финалната фаза тима на Локомотив (Пловдив).

Берое

Старозагорският Берое детронира носителя на Купата на България – Черно море в сряда и се класира на полуфиналите на турнира.

Тимът на Петър Хубчев победи отбора на Никола Спасов след изпълнение на дузпи в Стара Загора. Редовното време и продълженията завършиха без отбелязан гол, а при  дузпите домакините спечелиха с 5-3. Резервата Марчин Буркхард пропусна своето изпълнение при резултат 1-2, което се оказа решаващо, докато домакините бяха без грешка и победния наказателен удар отбеляза Елиаш.

Нападателят на Берое Спас Делев бе изгонен в 118-ата минута след два жълти картона.

ЦСКА

ЦСКА продължава с впечатляващия си поход в турнира за Купата на България. "Червените" изградиха изцяло нов отбор и се състезават в Югозападната "В" група със старши треньор Христо Янев.

Вчера на ст. "Българска армия" пред около 6-7 хиляди зрители "армейците" постигнаха труден, но сладък успех срещу втородивизионния Созопол с 3-0. Първият гол в срещата "падна" едва в 78-мата минута и бе дело на нападателя Преслав Йорданов. Бившият футболист на също изпадналия в немилост Локомотив (София) добави още един гол в сметката си малко преди края (86'), а Момчил Цветанов направи резултата класически в 90-ата минута.

Жребий

Жребият за полуфиналите ще се изтегли от 11:00 часа на 15 декември. В полуфиналната фаза на турнира съперниците играят два мача един срещу друг. Домакин на първата среща е отборът, изтеглен първи при жребия.

Полуфиналните срещи ще се проведат на 6 и 20 април 2016 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови