Кампанията Дунав Ултра 3: River Monsters приключи успешно за 47ч и 24м

OFFNews 26 август 2016 в 11:31 7574 0

Предизвикателството Дунав Ултра 3: River Monsters достигна успешно до крайната си точка. Тази сутрин, точно в 5.36ч трима от четиримата участници (Борис Бегъмов, Станислав Евгениев и Илиян Лазаров), които на 20 август (заедно и с Филип Лхамсурен) стартираха с бягане от с. Куделин (Видинско) по веломаршрута Дунав Ултра с дължина 682 км по поречието на р.Дунав - изминаха разстоянието до с.Дуранкулак за по-малко от 48 часа, според предварителната си цел.

Te успяха да го направят за 47ч и 24 минути. За съжаление, малко преди с. Богданци на близо 150 км от финала, един от участниците (Филип Лхамсурен) се отказа от предизвикателството, поради натрупана умора. По пътя, участниците бяха приветствани от много фенове и различни групи колоездачи от страната, а в Свищов група Римски легионери ги изпратиха със специален поздрав на входа на античния град Нове.

Кампанията "Дунав Ултра 3: River Monsters”, която се проведе за трета поредна година  има за цел да популяризира веломаршрута “Дунав Ултра” с дължина 682 км по поречито на р.Дунав в българската й част. Събитието беше анонсиранo, като фейсбук риалити беше проследено в социалната мрежа от няколко хиляди души. В страницата на dunavultra.com в реално време можеше да се проследи локацията и темпото на движение na всеки един от четиримата участници.

Екипът на Дунав Ултра благодари на всички за подкрепaта в стремежа си да популяризират страната ни, като подходяща вело дестинация за българи и чужденци!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови