Националният отбор остана без треньор, Петев отива в Динамо Загреб

OFFNEWS 26 септември 2016 в 14:56 7862 1

Националния отбор на България по футбол може да остане без треньор малко повече от седмица преди световните квалификации с Франция и Швеция на 7 и 10 октомври. Селекционерът Ивайло Петев е пред договор с хърватския Динамо Загреб и има думата на президента на БФС Борислав Михайлов да не го спира.

Повиквателните на футболистите от чужбина за двата мача вече са изпратени. Предстои да бъдат поканени и тези от вътрешното първенство, но не е ясно от кого ще бъдат разпратени.

"Това е решение на Ивайло Петев, не на футболния съюз. Петев да ходи, където иска. Щом така е преценил, ние не може нищо да направим. До 1-2 дни ще разберете кой ще води националния отбор. Петър Хубчев е един от вариантите", заяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

"Ако Петев напусне, ще бъда най-щастливият човек", каза пък шефът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов.

"България трябва да заложи на чужденец. Германец, белгиец, или някой друг. Не много голямо име, но човек, който иска да работи и да се развива. Да не е обвързан с никого. Трябва да му се даде две години време, за да изгради добър отбор", каза още Стефанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови