Игуаин наказа бившия си тим в дербито

OFFNews 30 октомври 2016 в 07:24 4788 1

Аржентинският нападател Гонсало Игуаин донесе победата с 2:1 и трите точки на Ювентус в дербито от 11-ия кръг в Серия А срещу бившия си тим Наполи в Торино.

Леонардо Бонучи даде аванс на "Старата госпожа" в резултата с много красив гол в 50-ата минута, но в 54-ата Хосе Кайехон изравни. Победата на "бианконерите" изкова Игуаин с попадение в 70-ата минута за радост на изпълнилите до краен предел "Ювентус Стейдиъм" тифози.

"Старата госпожа" е на върха в класирането с вече 27 точки, а тимът от Неапол заема трето място с 20 точки. Между тях е вторият Рома с 22 точки.

"Гонсало е феноменален нападател. Оставиш ли топката в краката му, проблемите за защитниците са гарантирани. Ако той спечели нещо в Европа, ще се радвам за него, но не толкова за Ювентус", каза треньорът на Наполи Маурицио Сари, който преди мача прегърна сърдечно Игуаин, макар да беше против отиването му в Торино през лятото.

"Искам да поздравя Наполи. Съперникът ни показа качествен футбол и със сигурност ни затрудни повече, отколкото в мача през миналия сезон. Миралем Пянич се поумори, защото хвърли много усилия в дефанзивен план.

Разбира се, за Игуаин мачът беше специален. Той не бива да се чувства като предател заради решението си да се присъедини към нас. Неговият принос не се изразява само с гола, Гонсало е отборен играч и винаги се труди за тима", добави треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови