Григор Димитров загуби от Дел Потро в Стокхолм

OFFNews 22 октомври 2016 в 15:40 7099 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна на 1/2-финалите на турнира в Стокхолм (Швеция) с награден фонд от 566 525 евро.

Поставеният под номер 2 в схемата българин отстъпи с 4:6, 5:7 срещу участващия с "уайлд кард" Хуан Мартин дел Потро от Аржентина. Така българинът записа четвъртата си загуба срещу този съперник от четири сблъсъка.

На финала в надпреварата аржентинецът ще мери сили с победителя от срещата между 6-ия в схемата Джак Сок (САЩ) и 4-ия поставен Александър Зверев (Германия).

Поставеният под №2 българин продължава да няма победа срещу шампиона на US Open за 2009 година. За последно двамата се срещнаха на трева в Щутгарт тази година, като Дел Потро спечели с 6:4, 6:2.

В неделя Дел Потро ще се опита да завоюва 19-а титла в кариерата си. За последно той триумфира в Сидни през 2014 година, а след това дълго време бе извън корта заради контузия на китката на лявата ръка. Именно тази травма стана причина да изпадне сериозно и в ранглистата, където в момента е под номер 63.

Заемащият 18-ото място в ранглистата Димитров, който е шампион в изданието от 2013 година, не успя да се класира за четвъртия си финал през този сезон и няма да се бори за пети трофей от ATP в кариерата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови