Григор Димитров призна: Поведението ми беше под всякаква критика. Извинявам се

OFFNews 02 май 2016 в 11:00 14437 10

Снимка Grigor-Dimitrov.com/Facebook

Поведението ми беше под всякаква критика. Това признава Григор Димитров след загубата във финалния мач срещу Диего Шварцман на турнира в Истанбул по време на пресконференцията след двубоя, пише "24 часа". Григор счупи няколко ракети и бе наказан от съдията.

"Изцяло съм виновен за поведението си, за ракетите, за всичко. Не знам дали някой ще ме съди, или не, съжалявам, наистина, но това е в играта. Тъпо ми е, не мога да го крия. В началото на годината имах мачбол в Сидни, днес бях напред със сет и 5-2, така че случва се, това е в играта. Извинявам се и продължавам нататък."

Днес българинът се изкачи с едно място в световната ранглиста - от 29-о на 28-о, след като достигна до финала в Истанбул, където миналата година отпадна на полуфинал.

Тенисистът разказва, че е получил мускулното схващане в левия крак, довело физиотерапевт на корта, в средата на втория сет, след едно от дългите разигравания.

Все пак, казва Григор, сега играя по-добър тенис.

"Трябва просто да забравя този мач, да го оставя зад себе си. Предстои ми нова седмица, друг турнир, друг противник. Няма смисъл да продължавам да мисля за този мач. Съжалявам, ако съм взел грешни решения. Съжалявам и за поведението си, няма как психически да се освободя от това нещо в момента", допълва той.

"Не мога да кажа какво точно ми е липсвало. Каквото и да кажа, ще прозвучи като извинение. Изцяло всичко си бе в моите ръце. Кортът бе много тежък, срещу мен имах съперник, който се движи отлично. Цялата му игра вървеше много добре, дори и в първия и втория сет, когато изоставаше в резултата. Дори при 5-2 във втория сет знаех, че предстои още много игра. Всичко опитах със сервиса си, но топката винаги идваше обратно. Вместо с 2-3 удара да свършваше разиграването, то приключваше с 10-12 удара", казва още 24-годишният българин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13249

10

лекар

05.05 2016 в 19:56

Гадно е да си тъп. №7, не очаквам да го осъзнаеш. Просто чети глупако. Резултатът е 5 на 1. И не бих те лекувал — не съм ветеринар!

12266

7

Driver007

02.05 2016 в 20:08

Григор никога не е бил Ноле, дори и по случайност. Всъщност, наскоро никой не е бил Ноле - нарочно или случайно.

А ситуации с чупене на ракети в тениса има много - затова има и въведени санкции, като предупреждение, второ предупреждение и загуба на гейм.

Ако си такъв лекар какъвто и познавач на тениса, опазил ни Господ да не се разболеем и да попаднем при теб, псевдо лекар.

13249

6

лекар

02.05 2016 в 19:58

Когато би по случайност Ноле, беше много горд. Сега страда в подобна ситуация. Момчето е инфантилно, комплексирано, и в секса не му върви. С тези лелки... Желая му успех чрез мъдрост.

12266

5

Driver007

02.05 2016 в 19:24

Тия,долните коментатори явно са гледали само мачове с Григор или никога, а тенис ракета не са хващали.

Да, ооо, ужас, счупил ракети - нищо ново в света на тениса. И винаги този акт за едни ще е забавен или ще буди симпатиите на зрители, които допускат страсти от страна на състезатели, а други ще се правят на много кул разбирачи и ще критикуват нещо, което дори не знаят, дали могат и никога няма да знаят, защото никога няма да стигнат до такова състезание в живота си - не само по тенис.

И първите критики дойдоха от разни български псевдо журналя и мунчовци.

За разлика от тях Григор може да си позволи и поведението, и санкциите, и негативите, и открито да застане зад личните си решения.

Колко от долните мунчовци могат това?

12033

2

Харамия БГ

02.05 2016 в 11:04

Ех, Гришо, Гришо... Дали не загуби нещо повече от един финал вчера???

77927

1

El Commandante

02.05 2016 в 11:04

Немаш психика за шампион сульо.

Пропилян талант.