Григор Димитров: Вълнувам се, щастлив съм да играя пред родна публика

Александра Маркарян 27 ноември 2015 в 20:00 2876 1

Снимка Sportal.bg

Много се вълнувам. Щастлив съм. Това означава много за мен, да играя пред родна публика, заяви Григор Димитров тази вечер, на съвместна пресконференция с френския тенисист Гаел Монфис ден преди демонстративния им мач в "Арена Армеец" в София.

Гаел е много колоритен, сервира добре, движи се изключително добре по корта. Най-трудно е да играеш срещу него на клей в Париж, където все едно се изправяш срещу цяла Франция, каза Григор, който играл срещу 29-годишния французин, който сега е №24, но е достигал до №7 в света, 4 пъти и има една победа, през 2014 г., на полуфинал на турнира в Букурещ, Румъния.

Григор е мой добър приятел, топ тенисист. Млад човек, на когото със сигурност му предстои да спечели титла от Големия шлем, каза пък Монфис, който призна, че до тази сутрин не е знаел абсолютно нищо за България, че днес е успял да види парламента и "Св. Александър Невски", а утре, с търсачката на "Гугъл" ще се ориентира кои други да посети.

В отговор на въпрос Монфис призна, че е щастлив, че е тук, но ако можеше, днес, когато Франция почита жертвите на терористичните нападения от 13 ноември, щеше да бъде в Париж, за да се присъедини към сънародниците си.

"Безмълвен съм. Това е голям удар. Всички все още сме в шок. Щастлив съм, че съм тук, но ако можех, щях да съм в Париж. Продължаваме да се борим. Няма да им позволим да ни накарат да се страхуваме."

Григор Димитров беше критичен към собственото си представяне през 2015 г.

"Сезонът беше много зле за мен. Имаше пропуснати възможности, не бях тренирал много добре в продължение на няколко месеца, нямах добра физическа подготовка, имаше разколебаване по отношение на отбора... На това ниво и най-малкото разколебаване може да коства месеци. Имаше и проблем с ракетата. Не искам да звучи като извинение. Всяко решение съм взел сам. Не съжалявам, радвам се - това беше добър урок за мен, един ден може да си осми в света, а на другия - 28-ми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови