Фюри за Кличко и щаба му: Мошеници!

OFFNews 01 декември 2015 в 14:55 33433 10

Владимир Кличко лице в лице с Тайсън Фюри. Снимка: Ройтерс

Световният шампион в свръхтежка категория Тайсън Фюри наречe "мошеници" членовете на щаба на доскорошния шампион Владимир Кличко.

Британецът детронира световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко в събота и сложи край на победната серия на украинеца.

На пресконференцията след триумфа си Фюри каза, че не е пиел дори вода от страх да не му сложат забранени субстанции и да му отнемат победата. "Имах достоверна информация от сигурни източници, които ме предупредиха да не пипам нищо в съблекалните, защото може да опитат да ме натопят за допинг", каза Фюри след завръщането си във Великобритания.

"Прибрах се у дома дехидратиран, защото не пих дори вода. Бях толкова притеснен да не се проваля на допинг контрола", каза Фюри.

Британецът добави, че от лагера на Кличко са опитали всякакви трикове, за да го разконцентрират преди мача. Първо му объркали теглото на кантара, като го записали 113 кг. вместо 116, а след това го принудили да се боксира с ръкавици, които не му пасвали.

"Те са мошеници! Много са добри в измамите. Имаше от всички онези малки трикове, с които опитаха да ме извадят от релси, както се случваше и с други съперници на Кличко в миналото. Но не успяха", разказа Фюри.

В договора за мача има клауза за реванш между двамата. Кличко смята да се възползва от нея след първата си загуба от 10 години насам.

"Не мисля, че Кличко може да се справи по-добре. Той ще анализира загубата, защото е умно момче. Но ако иска втори шанс - да го направим. Рунд втори", коментира Фюри на пресконференцията в Болтън.

Чичото и личен треньор на Тайсън Фюри - Питър, разкри пред АП, че реванш е възможен през месец май 2016 г., на стадион "Уембли".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!