Фен написа писмо на Кобе Брайънт с "любов и омраза"

OFFNews 01 декември 2015 в 20:32 6594 0

Кобе Брайънт

Коби Брайънт реши да сложи край на професионалната си кариера след края на сезона. Това провокира привърженик на Бостън Селтикс - големия съперник на Брайънт и тима му ЛА Лейкърс, да намери оригинален начин да покаже омразата... и уважението си към легендата.

Фенът на "келтите" от Селтикс написа емоционално писмо до един от най-мразените от феновете на Бостън спортисти. Писмо, което "грабна" вниманието на много световни спортни медии.

Публикуваме писмото на Джонатан Джейкъбсън без редакции:

"Скъпи Коби Брайънт,

Мразя те.

Може ли да ме обвиняваш за това? Като фен на Селтикс, аз виках против теб почти две десетилетия. Беше ми кеф за агонията ти, когато моя Селтикс би Лейкърс във финала през 2008. Пол Пиърс го заслужаваше много повече, отколкото теб. Ти вече имаше три шампионски пръстена в този момент.

Но три просто не бяха достатъчни за теб. Ти се реваншира и спечели дори и пети шампионски пръстен през 2010, разкъсвайки сърцето ми на парчета. Надявам си спомняш колко щастлив бе тогава, защото Кендрик Пъркинс бе аут за мач номер 7.

Прочетох твоето писмо от последните дни и бях шокиран. Не заради анонса за твоето оттегляне, това е ясно на всички. Изненадан бях от въздействието, което има това писмо върху мен.

За мен, аз винаги те поставях редом до Дерик Джитър. Вие двамата сте играчите, които ние в Бостън определено най-мразим, но и към които се отнасяме с голям респект. Вие и двамата играхте по правилния начин - със страст, гордост и професионализъм.

Вие бяхте ученици на играта, които вървяха към величие, трудейки се повече от всички останали. Вие станахте икони за цяло поколение в своите различни спортове. Преборихте се с всяко предизвикателство. Вие постигнахте всичко. Оставихте сърцата си на терена. Знаехте как да побеждавате. Но се отнасяхте с респект към спорта, към отборите, към съперничеството с моя Бостън.

Коби, на 30-и декември ще бъде последния мач, който ще изиграеш в Бостън. Това ще бъде и нашият, на феновете на Селтикс, последен шанс да поддържаме отбора си в победа срещу най-доминиращият играч в историята на съперничеството между Лейкърс и Селтикс.

Този мач ще сложи край на дербитата между тези два отбора, които едно време доминираха в НБА. Може би един ден пак ще има съперничество между Лейкърс и Селтикс с нови лица, може би не.

Така, че като дойдеш в Бостън Гардън в края на месеца се надявам публиката да създаде истински ад за теб. Надявам се да те освиркаме дори повече от онези шампионски двубои между двата тима. Надявам се да изпуснеш всичките си наказателни удари. Надявам се след това никога да не забравиш какво е да бъдеш заобиколен от 17 000 крещящи ултразелени фена, които ще дадат всичко от себе си да загубиш тук за последен път.

Надявам се, че ще бием Лейкърс още веднъж. И когато бъдеш сменен по средата на последната част, когато моя Селтикс води с 20 точки, си мисля, нещо хубаво ще ти се случи.

Всеки един фен в Бостън Гардън ще спре да те освирква. Ще станем всички на крака и ще покажем респект, ще те изпратим с овации и аплодисменти, които не си срещал никога досега. Ще скандираме името ти. Ще изтриваме сълзите си. И по този начин ще се сбогуваме с теб.

Казва се, че никога не знаеш какво имаш, докато не го загубиш. Така, че преди да си тръгнеш искам да ти благодаря, че беше много, много повече от голям играч. За цяло поколение от НБА фенове, ТИ СИ БАСКЕТБОЛЪТ.

Не мога да повярвам, че казвам това, но наистина много ще ми липсваш.

С любов (и омраза),
фен на Селтикс, който никога не те оцени достатъчно,
Джонатан Джейкъбсън"

Превод: Валентин Ангелов, Superbasket.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови