Европейско по карате Шинкиокушин в София тази есен

OFFNews 29 март 2016 в 19:09 5292 3

На 25 и 26 ноември тази година, в зала Арена Армеец в София ще се проведе Европейско първенство по карате Шинкиокушин. На страната ни е гласувано доверие да бъде отново домакин на едно от най-силните първенства по карате в Европа, като за първи път провеждането на международния форум е поверено на столицата ни.

Първенството се провежда с подкрепата на министъра на спорта г-н Красен Кралев и с подкрепата на кмета на град София, г-жа Йорданка Фандъкова. Очакват се състезатели от над 30 държави, избрани в директни елиминации, които ще се борят за европейската титла.

България е уважавана в Европа и родината на карате - Япония, заради изключителните успехи на нашите състезатели. Един от най-големите поводи за гордост е фактът, че българинът Валери Димитров държи рекорд с 15 европейски титли по карате.

Етап от селекцията за европейското първенство по Шинкиокушин, бе провелото се в събота, 26 март, национално първенство за кадети и кадетки в Димитровград, където участваха 150 състезатели от 21 клуба в цялата страна.

Домакинството на европейското първенство ни осигурява и по-голяма квота във всички категории и възрастови групи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!