Доналд Тръмп - съдружник с Роналдо и фен на Федерер

OFFNews 09 ноември 2016 в 13:19 4111 0

Новият американски президент Доналд Тръмп има и разностранни спортни интереси - от голфа, през бейзбола и тениса до футбола в европейския му вариант.

Тръмп е известен с това, че нарича всичките си проекти със своето име. Някои като "Тръмп водка" не се радват на успех, но това не го спира да продължава да опитва.

Милиардерът има няколко много добри игрища за голф, включително в Шотландия, но от асоциацията PGA ги игнорират, тъй като считат, че личността му е несъвместима с атмосферата на доброжелателност в голфа. В предизборната му програма дори има точка, според която всеки американец трябва да може да си позволи да играе голф.

В една от книгите си Тръмп пише за швейцарския тенисист Роджър Федерер и колко му се възхищава, като намира помежду им сходни черти.

"Главният урок, който получих от спорта е, че трябва да се доверявам на своята интуиция. За постигане на високи резултати са нужни издръжливост и интуиция. Тенисът ме научи, че трябва задължително да победиш. В този спорт няма равен резултат. Федерер има невероятна интуиция. Контролира играта и се държи добре със съперниците, за да не ги унижава", пише Тръмп, който бил записан във военна академия на 13-годишна възраст от родителите си, за да стане по-дисциплиниран. Там той става един от най-добрите бейзболисти.

"Е, не станах Бейби Рут, но знам какво трябва за успех в тази игра", отбелязва скромно Тръмп в сборника си "Защо искаме да бъдем богати".

През септември 2015 г. финансовият директор на клуба по хокей на лед от АХЛ Сиракуза му предложи да им стане треньор, вместо да се кандидатира за президент, но Тръмп отклонява предложението. Спортът е бил наистина в състояние да го откаже от президентската надпревара, но това се случва през 2014 г. Тогава Тръмп дава оферта от 1 милиард долара, за да купи отбора от НФЛ Бъфало Булс, но му отказват.

"По-евтино и интересно е да се опитам да стана президент, отколкото да управлявам футболен клуб", нацупва се милиардерът.

Тръмп е в близки бизнес отношения със звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Португалецът си купи апартамент в Trump Towers в Ню Йорк, като брои 16 милиона евро. Наскоро Роналдо вложи 135 милиона евро в хотел в Монте Карло, като сделката частично е била финансирана от фирми на Тръмп. Интересите му в европейския футбол явно не са значими, защото насоро той отказа да даде 100 милиона евро на собственика на Интер Ерик Тохир, който искаше с неговите пари да привлече треньора на Атлетико Мадрид Диего Симеоне в Милано.

Тръмп гледа и много свободни боеве и има отношение. Когато Холи Холм надви звездата в женските боеве Ронда Раузи, той побърза да изкаже отношението си. "Ронда е много неприятен човек и се радвам, че я биха".

Един от най-големите фенове на Тръмп е бившият шампион по бокс Майк Тайсън, който го подкрепи на изборите.
"Доналд и аз си приличаме, еднакво жадуваме за сила и могъщество. Аз съм черен от низините на обществото, но когато се срещнем той ми стиска ръката, изразява уважение към мен за постиженията ми", споделя Железния Майк.

Колоезденето сякаш не получава единствено нужното уважение от страна на милиардера. Той се подигра на държавния секретар Джон Кери, който счупи крак след падане от велосипед.

"Аз няма да правя така. Няма да участвам в никакви колоездачни състезания", обеща Тръмп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови