Българка еврошампионка по биатлон

OFFNews 28 януари 2012 в 14:13 1526 0

Ния Димитрова
Ния Димитрова

Българката Ния Димитрова записа голям успех, като спечели титлата в спринта на 7.5 километра на европейското първенство по биатлон за девойки в словенския зимен център Осръбле.

Димитрова завърши с време 21:09.3 минути и бе без грешка в стрелбата. Втора на 15.1 секунди е Ирина Варвинец (Украйна), която допусна една грешка на огневия рубеж, а трета финишира Елиза Гаспарин (Швейцария) с една грешка и изоставане от 29.1 секунди. Десислава Стоянова се класира осма, след като направи повали девет от десетте мишени и остана на 46.9 секунди след Ния Димитрова. Третата българка Стефани Попова е 48-ма с четири грешки и изоставане от 4:37.6 минути.

Владимир Илиев остана много близо до медалите в спринта на 10 км на Европейското първенство по биатлон в словенския зимен център Брезно-Осърбле, след като финишира на шесто място. Българинът бе перфектен на стрелбището и свали всички 10 мишени, беше и много бърз по пистата, но в крайна сметка завърши шести, на 38,4 секунди от победителя от Русия Алексей Волков. Артьом Прима приключи втори на 18,5 секунди от първото място, докато друг представител на Сборная – Сергей Клячин, се нареди трети с една грешка и изоставане от 19,6 секунди.

Звездата на българския биатлон Красимир Анев направи един пропуск от положение „легнал“ и завърши надпреварата на 14-о място с пасив от една минута. Тази позиция дава добри шансове на Краси за преследването, като имаме предвид високата класа на самоковлията в дисциплини с четири стрелби.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!