България стана световен шампион по хокей в трета дивизия

Ивайло Анев 13 април 2014 в 14:14 3774 0

Националният отбор на България стана световен шампион по хокей на лед в трета дивизия.

България спечели безапелационно надпреварата в трета дивизия на Световното първенство по хокей на лед. С успеха си нашият тим, воден от Кирил Ходулов, си осигури изкачване в група "Б" на втора дивизия.

Нашите победиха с 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) Северна Корея в решителния мач за първото място на шампионата в Люксембург. С по два гола се отличиха Алексей Йотов и Иван Ходулов. За азиатците резултатът откри Хонг в първата третина.

Мачът започна лошо за българите, след като Чун-Рим Хонг се разписа след 6:19 минути игра през първата третина. В последствие обаче Константин Михайлов спаси забележителните 48 шайби и не допусна повече в своята мрежа, а неговите съотборници стигнаха до пълен обрат.

Иван Ходулов вкара първата и последната шайба, а между неговите попадения на два пъти се разписа и Алексей Йотов.

Така българите спечелиха надпреварата с пълен актив от 15 точки, събрани след пет победи и голова разлика 48:13. В предишните срещи нашите се справиха с домакините Люксембург (8:5), ОАЕ (11:5), Грузия (19:1) и Хонг Конг (6:1)

България ще заеме мястото на Турция в група "Б" на втората дивизия от Световното първенство. Останалите отбори в нея са Мексико, Нова Зеландия, Китай и Република Южна Африка. Испания излезе от тази група като победител, а мястото на иберийците ще заеме един отбор измежду Австралия, Израел, Сърбия и Исландия.

В досегашната ни група - трета дивизия, на първо място е България, следвана от КНДР, Люксембург, Хонконг, ОАЕ и Грузия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови