Шон Мърфи се прицели към върха в ранглистата

OFFNews 09 януари 2017 в 16:42 3049 0

Световният шампион по снукър от 2005 година Шон Мърфи се прицели към върха в ранглистата, в която в момента заема пето място.

34-годишният играч никога не е заемал позиция, по-висока от третата в 19-годишната си кариера, но счита, че сега е идеалният момент да познае и нов връх. В момента лидер е Марк Селби, който следващата седмица ще отбележи чудесен юбилей - 100 седмици на върха в класацията.

"Никога не съм бил лидер в ранглистата, което не ми е позволявало да кажа - ето, аз съм най-добрият в света. Смятам, че вече съм готов за това предизвикателство и вече искам да срещу номер 1 своето име. Не е имало много номер 1 в света, откакто се прави ранглистата и имената на всички се помнят.

Да докажеш на света, че за определен период ти си най-добрият не е нещо малко", коментира базираният в Нотингам играч броени дни преди началото на най-престижния неранкинг турнир за сезона "Dafabet Masters" от 15 до 22 януари в "Александра Палас" в Лондон. В първия кръг той се изправя срещу Бари Хоукинс на 18 януари. 

Мърфи е печелил трофея преди две години, когато на финала срази с 10:2 фрейма Нийл Робъртсън. Така той влезе в елитната група на играчи, печелили титли от световния и английския шампионат, както и от турнири "Мастърс".

Настоящият носител на трофея е голямата звезда на спорта Рони О'Съливан. В надпреварата ще се включат Марк Селби, Нийл Робъртсън, Джъд Тръмп, Джон Хигинс и други, а наградният фонд е 200 000 лири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови