Рони О'Съливан: Ставам защитник на бедните, защо не и премиер

OFFNews 14 януари 2017 в 18:35 4294 0

Асът на снукъра Рони О'Съливан обяви намерение да влезе в политиката. Той го обяви часове преди да стартира  защитата на титлата си от турнира "Мастърс" в Лондон. Надпреварата започва утре в "Александра Палас" в английската столица и ще продължи до 22 януари. Преди година Ракетата спечели шестата си титла, като изравни рекорда на легендарния Стивън Хендри.

"Все повече се замислям, че имам място в политиката. Да стана премиер? Защо не, ако съм достатъчно добър, а аз мога да стана доста добър, ако ми се даде време", сподели англичанинът, "Но никога с Консерваторите. Нямам против хората, които създават работни места, просто не харесвам хората на върха, които оскърбяват системата".

"Прекарах един ден с лидера на Лейбъристите Ед Милибанд преди последните избори, посетихме места за деца, където те плуват и са забавляват", продължи фаворитът в Лондон, "Като ученик аз ходех в стар миньорски клуб, където се играеше снукър и дартс, идваха обикновени хора от работническата класа.

На тях може да се разчита, но не и на банкери, които седят по клубовете и пият вино, пръскайки суми, все едно парите излизат от мода. Това ме отвращава", продължи Ракетата.

"Властта на хората изчезна, синдикатите изчезнаха, хората масово работят на нулево осигуряване, после ги изхвърлят като стари коне. Колкото повече потискаш някого, толкова по-малка надежда му остава. Той млъква, предава се! Да, хората имат право да протестират, но все по-малко се подкрепят един друг. Ако това се промени, нещо може и да се получи", каза Рони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови